Inventions Quiz - 5, General Knowledge


20 Questions MCQ Test General Knowledge | Inventions Quiz - 5, General Knowledge


Description
This mock test of Inventions Quiz - 5, General Knowledge for Current Affairs helps you for every Current Affairs entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Current Affairs Inventions Quiz - 5, General Knowledge (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Inventions Quiz - 5, General Knowledge quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Current Affairs students definitely take this Inventions Quiz - 5, General Knowledge exercise for a better result in the exam. You can find other Inventions Quiz - 5, General Knowledge extra questions, long questions & short questions for Current Affairs on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Who invented Bakelite?

Solution: Leo Hendrik Baekeland invented the first plastic called Bakelite.
QUESTION: 2

What toy was invented by Joshua Lionel Cowen around 1900?

Solution: His middle name, Lionel, is the source of the Lionel Train brand name.
QUESTION: 3

This African-American woman physical therapist worked with soldiers disabled in World War II. She invented a device that helped the disabled to eat by delivering food through a tube to a mouthpiece.

Solution: Unfortunately Blount could never get anyone to buy her invention. Finally, in 1952 she sold the rights to the French government.
QUESTION: 4

What invention by Garnet Carter made its debut at the Fairyland Inn Resort in Lookout Mountain, Tennessee, in 1927?

Solution: It was originally called 'Tom Thumb Golf'.
QUESTION: 5

Who invented the phonograph?

Solution: John Kruesi was a mechanic for Edison, and Kruesi built the phonograph. Edison designed it, and later improved the phonograph.
QUESTION: 6

What beverage was invented by Charles Alderton in 1885 in Waco, Texas?

Solution: The cherry-flavored cola made its debut at Morrison's Old Corner Drugstore.
QUESTION: 7

Who invented fuel cells in 1839?

Solution: Fuel cells were invented in 1839 by Sir William Grove.
QUESTION: 8

The ELECTRIC BATTERY, who's charged with inventing this one?

Solution: Italian, Alessandro Volta discovered the first practical battery in 1800. Life would be very different without batteries.
QUESTION: 9

In which decade was the ARRL founded?

Solution: On April 6, 1914, Hiram Percy Maxim proposed the formation of the American Radio Relay League.
QUESTION: 10

Who invented the Seed Drill?

Solution: It was invented around the early 1700's.
QUESTION: 11

What drink was invented by Charles Leiper Grigg in 1929?

Solution: Grigg, who was from Missouri, originally named his creation 'Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda'.
QUESTION: 12

For what is Charles Babbage (1792-1871) remembered?

Solution: Know as the Father of Computing. He began his 'Analytical Engine' in 1833. The first computer, although he never completed it.
QUESTION: 13

Who invented Automobiles using gasoline?

Solution:
QUESTION: 14

Who invented the battery?

Solution: He was an Italian scientist, and he invented the battery in 1800.
QUESTION: 15

Where were wigs first invented?

Solution: As you have noticed in pictures, many Egyptians have head coverings, sometimes with beads in them. The first wigs were created to cover the head from the hot sun.
QUESTION: 16

Who was the first person to patent the JET ENGINE?

Solution: British inventor Frank Whittle was the first to patent his design for a jet engine in 1930. Although an engine designed by Dr. Hans Von Ohain was the first to fly in 1939. Whittle's jet engine first flew in 1941.
QUESTION: 17

The initials JCB on earth-moving equipment are those of the founder of the company that makes it. What is his name?

Solution: Joseph Cyril Bamford founded the company that makes these iconic machines in 1945, in a 12ft X 15ft garage in Staffordshire.
QUESTION: 18

What treat was invented by 11-year-old Frank Epperson in 1905?

Solution: It was originally called the 'Epsicle' in his honor. (I can see why that name didn't catch on).
QUESTION: 19

When was Milk Tray first introduced?

Solution: Milk Tray was introduced in 1915 in open boxes arranged on wooden trays. Today, with its distinctive purple and gold cartons and popularised by the "Man in Black" television adverts, its one of the most popular chocolate assortments.
QUESTION: 20

When was the toothbrush invented?

Solution:

The toothbrush as we know it today was not invented until1938. However, early forms of the toothbrush have been in existence since 3000 BC. Ancient civilizations used a "chew stick," which was a thin twig with a frayed end. These 'chew sticks' were rubbed against the teeth.

Similar Content

Related tests