Sports Quiz - 3, General Knowledge


25 Questions MCQ Test General Knowledge | Sports Quiz - 3, General Knowledge


Description
This mock test of Sports Quiz - 3, General Knowledge for Current Affairs helps you for every Current Affairs entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for Current Affairs Sports Quiz - 3, General Knowledge (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Sports Quiz - 3, General Knowledge quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Current Affairs students definitely take this Sports Quiz - 3, General Knowledge exercise for a better result in the exam. You can find other Sports Quiz - 3, General Knowledge extra questions, long questions & short questions for Current Affairs on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Pravin Amre and Vinod Kambli played for which province in South Africa?

Solution:

Like Sachin Tendulkar, both Kambli and Amre were coached by Ramakanth Achrekar and played for Mumbai and India.

QUESTION: 2

Which football hero was nicknamed "The Sundance Kid"?

Solution:
QUESTION: 3

Which country won the Cricket World Cup in 1999?

Solution:
QUESTION: 4

Who did The Rock beat to win his first WWE Title?

Solution: This happened at the 1998 edition of "Survivor Series". They had a tournament to determine the WWE Champion. Mankind and The Rock made it to the finals. The Rock won after using a Sharpshooter. Mankind didn't quit but Vince McMahon called for the bell. This was in reference to what he did to Bret Hart the previous year.
QUESTION: 5

In what year was the first international cricket match held?

Solution: The first international cricket match was held between Canada and the USA on September 25, 1844, at the St George Cricket Club ground, Manhattan. Canada won by 23 runs.
QUESTION: 6

The name Kunjarani Devi is associated with...?

Solution:
QUESTION: 7

How many gold medals have been won by India in the Olympics so far?

Solution:

In the 2008 Games in Beijing, Abhinav Bindra became the first Indian to win gold in an individual event when he won the men's 10 meter air rifle competition. This was India's 9th gold medal in Olympic competition.

India has won eight gold medals in field hockey (1928, 1932, 1936, 1948, 1952, 1956, 1964, 1980).

QUESTION: 8

Who did The Rock wrestle in the main event at the 1999 edition of "Wrestlemania"?

Solution: This was the first time they wrestled each other at "Wrestlemania". Two years later they wrestled again with Austin winning that match as well. The third match was in 2003 in Seattle. This was Austin's last match and he finally lost to The Rock.
QUESTION: 9

Which English county did batting sensation Virender Sehwag join in the 2003 season?

Solution: Virender Sehwag holds the record for the Highest individual score by an Indian in test matches when he scored 309 against Pakistan in 2004.
QUESTION: 10

When was the first cricket Test match played?

Solution:
QUESTION: 11

Who has scored the most Test hundreds ever?

Solution:
QUESTION: 12

Which track and field star overcame childhood polio to become one of the greatest athletes of her time?

Solution: Rudolph won 3 gold medals (100m, 200m and 4x100m relay) at the 1960 Olympics. Devers overcame a thyroid disorder (Graves' disease) that nearly resulted in her having both feet amputated.

For more info http://en.wikipedia.org/wiki/Wilma_Rudolph .
QUESTION: 13

Who beat Duke in the Great Alaskan Shootout Finals in 1998?

Solution:
QUESTION: 14

'Dizzy' is the nickname of what Australian player?

Solution: After the famous musician.
QUESTION: 15

Who is the highest wicket taker in Test cricket?

Solution:
QUESTION: 16

Which country, which made its debut in the Norwich Union League in 2003, signed Rahul Dravid as their overseas player?

Solution: Rahul had a highly succesful stint with Kent in 2000.
QUESTION: 17

Which county signed Yuvraj Singh to play for them in 2003?

Solution: Yuvraj is said to have received tips from Sachin Tendulkar.
QUESTION: 18

Which county did the outspoken Spin great Bishen Singh Bedi play for?

Solution: Bishen Singh Bedi, the greatest Left arm spinner ever!
QUESTION: 19

Who was the first Indian to win an individual medal in Olympics?

Solution: Mr. Khashaba Dadasaheb Jadhav or KD Jadhav, widely known as 'Pocket Dynamo', was independent India's first individual Olympic medalist when he won the freestyle wrestling bronze medal at the 1952 Helsinki Games
QUESTION: 20

Which county did speedster Javagal Srinath play for in 1995?

Solution: He left in 2003.
QUESTION: 21

Undertaker wrestled Yokozuna at the 1994 "Royal Rumble". This was a Casket Match. Undertaker wrestled in another Casket Match at the 1998 "Royal Rumble". Who did he wrestle?

Solution: This was the match that injured Shawn Michaels' back. Undertaker back dropped Shawn on the casket. Undertaker lost this match when Kane interferred.
QUESTION: 22

With which sport is the 'Choudhury Trophy' associated?

Solution: Circumnavigating of the earth by car. This trophy has been named after Saloo and Neena Choudhury, ace car rallyists from Calcutta. It's in recognition of the couple's achievement in 1989 when they passed through all six continents in 69 days and repeated the same feat in 1991 in 39 days.
QUESTION: 23

Stripped of his heavyweight title in 1967 for refusing induction into the U.S. military, Muhammad Ali regained the heavyweight championship on October 30, 1974, in Kinshasa, Zaire with an eighth-round knockout of which prizefighter?

Solution:
QUESTION: 24

The nickname of wicketkeeping great Rod Marsh was what?

Solution: Bacchus Marsh is a town in Victoria Australia. He was also known as 'Iron Gloves'.
QUESTION: 25

Who holds second and third place for most yards rushing in a single season in the NFL?

Solution:

Related tests