Sports Quiz - 4, General Knowledge


25 Questions MCQ Test General Knowledge | Sports Quiz - 4, General Knowledge


Description
This mock test of Sports Quiz - 4, General Knowledge for Current Affairs helps you for every Current Affairs entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for Current Affairs Sports Quiz - 4, General Knowledge (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Sports Quiz - 4, General Knowledge quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Current Affairs students definitely take this Sports Quiz - 4, General Knowledge exercise for a better result in the exam. You can find other Sports Quiz - 4, General Knowledge extra questions, long questions & short questions for Current Affairs on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which batsman started his international cricketing career at the age of 16?

Solution: Sachin Tendulkar made his debut in Pakistan when he was only 16 in 1989.
QUESTION: 2

How many wickets did Yograj Singh take in his 1st ODI match?

Solution: Yograj Singh was a bowler, but his son Yuvraj Singh, also nicknamed as Yuvi, turned out to be a smashing batsman.
QUESTION: 3

What is the middle name of Rahul Dravid?

Solution: Full name, Rahul Sharad Dravid. Born, 11 January 1973 (1973-01-11).
QUESTION: 4

Who made his Test debut alongwith Salil Ankola in the same match?

Solution: Sunil Gavaskar has always been a source of inspiration for Sachin Tendulkar.
QUESTION: 5

What is the middle name of Akash Chopra, a Delhi batsman?

Solution: He is from Agra, the home of the Taj Mahal.
QUESTION: 6

Where did India play its 1st one day international cricket match?

Solution: India lost the match by four wickets on 13-07-1974. Brijesh Patel (82) was the top scorer.
QUESTION: 7

When did Sachin Tendulkar make his Test debut?

Solution: It was against Pakistan - the now famous saying -" go home and drink milk" was made against him!
QUESTION: 8

Who was named India's Cricketer of the Century by Wisden?

Solution: Well life can churn some amazing ironies - some years ago, Kapil was charged for MATCH -FIXING ! (and exonerated).
QUESTION: 9

What was Sachin Tendulkar's average when he made his first thousand runs in ODIs?

Solution: He got his 1000th run against Zimbabawe in '92
QUESTION: 10

What were the bowling figures for Irfan Pathan on his ODI debut?The answer is in this form : Overs - Maidens - Runs given - Wickets taken.

Solution: The man of the match was given to Andrew Symonds of Australia for his splendid batting performance of 88 runs and bowling performance taking 2 wickets that led their team to victory.
QUESTION: 11

Farokh Engineer played his last Test match at his home ground.Where did he play his last Test match?

Solution: The major teams he played throughout his career other than Indian team are Lancashire and Mumbai. His last Test was in 1975.
QUESTION: 12

Syed Kirmani made his ODI debut in 1976 against New Zealand as a wicketkeeper. How many runs did India make in that match?

Solution: The Man of the Match was RO Collinge of New Zealand.
QUESTION: 13

How many wickets Kapil Dev had taken in Test matches when he retired?

Solution: Kapil Dev was the greatest pace bowler India had produced, and their greatest fast-bowling all-rounder.
QUESTION: 14

The highest first wicket partnership in Test Match Cricket was between two Indians: one is V.Mankad, who is the other?

Solution:
QUESTION: 15

What is the middle name of Deep Dasgupta?

Solution: He was born on 7th June 1977.
QUESTION: 16

Who was named Wisden Cricketer of the Year in 2000?

Solution: Rahul Dravid was nicknamed, 'The Wall'.
QUESTION: 17

What is the middle name of the world class batsman Sachin Tendulkar?

Solution: Sachin was born on 24th April 1973. The dream day for Indian cricket.
QUESTION: 18

Which Indian batsman made his ODI debut in the same match in which Kapil Dev did?

Solution: In that match, not only Kapil Dev and Surinder Amarnath made their ODI debuts but also Chetan Chauhan played his debut match.
QUESTION: 19

What is the middle name of the Ajith Agarkar, a top class all rounder?

Solution: Ajith was born on 4th December.
QUESTION: 20

Against which team did Rahul Dravid made his ODI debut?

Solution: Rahul Dravid played his first ODI against Sri Lanka on 3 April 1996 at The Padang, Singapore for the second match of Singapore cup 1995/96. He scored only 3 runs, but took 2 catches. India won the match by 12 runs.
QUESTION: 21

Rahul Dravid also made Test debut along with Sourav Ganguly in the same match.He scored 95 runs. How many fours did he hit in that innings of 95 runs?

Solution: The match was drawn.
QUESTION: 22

Javagal Srinath took no wicket in his last ODI match.What were his bowling figures in that match? [Format : Overs bowled - Maidens - Runs given - Wickets taken]

Solution: Javagal Srinath played his last ODI match against Australia in the World Cup 2003.
QUESTION: 23

How many wickets did Zaheer Khan pick up in his ODI debut?

Solution: Zaheer played his first match against Kenya on October 3, 2000. And he bowled extremely good. His figure was 10-0-48-3.
QUESTION: 24

Where did Yuvraj Singh make his ODI debut?

Solution: That was the ICC knockout in 2000/01 in the first preliminary quarterfinal match against Kenya on October 3, 2000. Yuvraj did not bat in the match. India won the match by 8 wickets.
QUESTION: 25

Who was named as the ICC Emerging Player of the Year 2004?

Solution: Irfan Pathan also plays for Baroda and Middlesex.

Related tests