Sports Quiz - 5, General Knowledge


25 Questions MCQ Test General Knowledge | Sports Quiz - 5, General Knowledge


Description
This mock test of Sports Quiz - 5, General Knowledge for Current Affairs helps you for every Current Affairs entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for Current Affairs Sports Quiz - 5, General Knowledge (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Sports Quiz - 5, General Knowledge quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Current Affairs students definitely take this Sports Quiz - 5, General Knowledge exercise for a better result in the exam. You can find other Sports Quiz - 5, General Knowledge extra questions, long questions & short questions for Current Affairs on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Vinod Kambli on his Test debut made 28 runs having a strike rate of :

Solution: His footwork was dazzling against the spinners - he once smashed Shane Warne for 22 runs in an over.
QUESTION: 2

Against which team did Virender Sehwag make his one day international debut?

Solution: Sehwag made his debut against Pakistan on April 1, 1999 at Chandigarh. That is not a good day for Sehwag. He was dismissed for 1 run and go for 35 runs in his 3 overs. Pakistan won the match by 7 wickets.
QUESTION: 3

Which Indian batsman was the first to hit 44 fours in a test match innings?

Solution: The innings at Kolkata in 2000-01 was one of the magnificent innings ever played.
QUESTION: 4

Who was the first Indian woman to win a medal in the Olympics?

Solution:
QUESTION: 5

Madan Lal had played 67 ODIs with his highest being 53 not out.How many runs did he make in these 67 ODIs?

Solution: Madanlal proved his value to the side both with his courageous middle order batting and his nippy medium pace bowling. He proved it in Tests while bowling India to victory over England at Bombay in 1981 or by rescuing the country by scoring a gallant 74 against Pakistan at Bangalore in 1983.
QUESTION: 6

Ajit Agarkar made his Test debut in 1998 as a bowler. How many wickets did he take in that match including both 1st and 2nd innings?

Solution: Agarkar's entry into international cricket was with an avalanche of wickets that made him the fastest to 50 in ODIs.
QUESTION: 7

Ajit Agarkar's first match was against Australia on April 1, 1998 at Kochi. Which Australian batsman was dismissed by Agarkar in that match?

Solution: Agarkar dismissed Gilchrist on 61. India won the match by 41 runs.nTendulkar was won the Man of the Match award by his excellent bowling performance of 5/32.
QUESTION: 8

Which team did Sachin Tendulkar play for in the Ranji Trophy when he made his debut in first class cricket?

Solution: And he stayed with them for years.
QUESTION: 9

What was Yashpal Sharma's best score in First Class Cricket?

Solution: Yashpal Sharma played 160 matches and made 21 hundreds in First Class Cricket.
QUESTION: 10

How many ODI matches had Farokh Engineer played throughout his career?

Solution: He played 5 ODI matches with his highest being 54 not out.
QUESTION: 11

What is the middle name of V.V.S. Laxman?

Solution: Laxman is from Hyderabad in Andhra Pradesh.
QUESTION: 12

Where did Mahendra Singh Dhoni make his ODI debut?

Solution: He made his ODI debut at Chittagong on Dec 23, 2004. The match was between Bangladesh and India.
QUESTION: 13

What is the middle name of Bajji (Harbhajan Singh)?

Solution: Bajji was born on 3rd July 1980.
QUESTION: 14

Where did Yashpal Sharma play his last ODI match?

Solution: Yashpal Sharma played his last ODI on Jan 27,1985.
QUESTION: 15

How many runs did VVS Laxman score in his ODI debut?

Solution: VVS Laxman was played his debut match against Zimbabwe on April 9, 1998 at Cuttack. Unfortunately he was out for leg before by Mbangwa for 0. Azharuddin and Jadeja both scored 100s and India won the match by 32 runs.
QUESTION: 16

Sourav Ganguly made his Test debut in 1996.How many runs did he score in the 1st innings of that match?

Solution: Sourav Ganguly was known as God on the off-side.
QUESTION: 17

Who was the first Indian batsman to hit a century on Test debut against England at England's home?

Solution: He had scored 12,367 runs in 235 matches in First Class Cricket with his highest being 224 not out.
QUESTION: 18

In which year did Ajay Jadeja make his ODI debut?

Solution: That match was between India and Sri Lanka.
QUESTION: 19

How many runs did Sachin Tendulkar was scored in his ODI debut?

Solution: Tendulakar was played his first ODI against Pakistan on 18 December 1989. That was a 40 over match. Tendulkar dismissed for 0. Pakistan won the match by 7 runs.
QUESTION: 20

Which of the following countries won the final of the triangular cricket series held in durban in februarry 1997 ?

Solution:
QUESTION: 21

How many centuries in Tests did Sunil Gavaskar bag when he retired?

Solution: He was also named as the Wisden Cricketer of the Year in 1980.
QUESTION: 22

How many fours had Yograj Singh hit throughout his Test career?

Solution: Yuvraj Singh is the son of Yograj Singh.
QUESTION: 23

What was the bowling figures (O-M-R-W ) of Anil Kumble in his ODI debut against Sri Lanka?

Solution: Anil Kumble's first match against Sri Lanka was held on April 25, 1990 at Sharjah. Anil kumble picked up a wicket of SHU Karnain. Sri Lanka won the match by 3 wickets.
QUESTION: 24

Who was named as the Wisden Cricketer of the Year 1980?

Solution: Sunil Gavaskar played his last ODI in Mumbai in 1987 and then retired.
QUESTION: 25

Navjot Singh Sidhu had a marvellous start to his ODI cricketing career.How many sixes did he hit in his innings of 73 runs on debut?

Solution: Well, that match was won by Australia by 1 run.

Related tests