Technology Quiz - 6, General Knowledge


20 Questions MCQ Test General Knowledge | Technology Quiz - 6, General Knowledge


Description
This mock test of Technology Quiz - 6, General Knowledge for Current Affairs helps you for every Current Affairs entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Current Affairs Technology Quiz - 6, General Knowledge (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Technology Quiz - 6, General Knowledge quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Current Affairs students definitely take this Technology Quiz - 6, General Knowledge exercise for a better result in the exam. You can find other Technology Quiz - 6, General Knowledge extra questions, long questions & short questions for Current Affairs on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In which decade was the telegraph invented?

Solution: On May 24, 1844, Samuel Morse send his famous message, "What hath God wrought?"
QUESTION: 2

Another word for the CPU is...

Solution:
QUESTION: 3

What would you use for immediate, real-time communication with a friend?

Solution:
QUESTION: 4

What kind of data can you send by e-mail?

Solution:
QUESTION: 5

When discussing technology, a hot spot is...

Solution:
QUESTION: 6

In which decade was the Internet first implemented?

Solution: The first message ever sent over what is now called the Internet took place at 10:30PM on October 29, 1969. Back then, the Department of Defense called it ARPAnet (Advanced Research Projects Agency network).
QUESTION: 7

In which decade was the telephone invented?

Solution: Alexander Graham Bell's notebook entry of 10 March 1876 describes his successful experiment with the telephone. Speaking through the instrument to his assistant, Thomas A. Watson, in the next room, Bell utters these famous first words, "Mr. Watson -- come here -- I want to see you".
QUESTION: 8

Main circuit board in a computer is...

Solution:
QUESTION: 9

Name the terminals of an FET.

Solution:
QUESTION: 10

Where are the contents of your computer's hard drive indexed?

Solution:
QUESTION: 11

Which company created the most used networking software in the 1980's

Solution: Novell (based in Provo, UT) created NetWare which is still one of the most used PC networking systems in the world.
QUESTION: 12

Which of the following operating systems is produced by IBM?

Solution: IBM also created it's own version of DOS called PC-DOS.nn
QUESTION: 13

Which of the following is NOT a type of expansion slot or bus design used in Advanced-Technology class systems?

Solution: PROM stands for Programmable Read Only Memory and is not a type of expansion slot or bus design. Today, PCI has become the most used expansion slot design in PCs. Older PCs incorporated both PCI and ISA slots for computability with older expanssion devices.
QUESTION: 14

What is a GPU?

Solution: It is a chip dedicated to performing 3D calculations.
QUESTION: 15

What does DOCSIS stand for?

Solution: DOCSIS was developed by CableLabs. A standard set for Cable equipment to ensure compatibility across all DOCSIS networks.
QUESTION: 16

Which one of the following is a search engine?

Solution: A search engine is a program that searches for Web documents with keyword (s) you specify. Yahoo!, Google, and AltaVista are just three examples of search engines that have been created to help you find information on the Web.
QUESTION: 17

Which is the best search tool for finding Web sites that have been handpicked and recommended by someone else?

Solution: Subject directories tend to house fewer�sometimes more relevant�sites than those found through search engines. Sites in a subject directory often have been handpicked by editorial teams or specialists in a particular field.
QUESTION: 18

What is LCP?

Solution: LCP is a part of PPP(Point-Point Protocol).
QUESTION: 19

What is VCM?

Solution: VCM was designed by NEC Corp. It is supposed to be faster than normal SDRAM, and it is, but it never caught on.
QUESTION: 20

What does the abbreviation "http" stand for?

Solution:

Similar Content

Related tests