Technology Quiz - 7, General Knowledge


20 Questions MCQ Test General Knowledge | Technology Quiz - 7, General Knowledge


Description
This mock test of Technology Quiz - 7, General Knowledge for Current Affairs helps you for every Current Affairs entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Current Affairs Technology Quiz - 7, General Knowledge (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Technology Quiz - 7, General Knowledge quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Current Affairs students definitely take this Technology Quiz - 7, General Knowledge exercise for a better result in the exam. You can find other Technology Quiz - 7, General Knowledge extra questions, long questions & short questions for Current Affairs on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

ARPANET, the precursor to the Internet, was developed by:

Solution:
QUESTION: 2

What is a spider?

Solution: Spiders are also referred to as "bots" or "crawlers," and constantly scan the Internet for new and updated Web sites.
QUESTION: 3

Which of the following is not a part of the Internet?

Solution:
QUESTION: 4

The abbreviation URL stands for:

Solution:
QUESTION: 5

What is the Websites code for the country Mongolia?

Solution:
QUESTION: 6

What was the clock speed of the original IBM PC?

Solution: The original IBM PC ran at a breathtaking 4.77 MHz (Smmmmmmokin!) Today there are new PC processors that run faster than 3 gigahertz.
QUESTION: 7

What is NAT?

Solution: NAT is commonly used by nearly all comsumer routers today, both hardware and software.
QUESTION: 8

What is not always necessary for accessing the Web?

Solution: You need a browser, online access and a computer to surf the Web, but if you're on a local area network (LAN) that's connected to the Internet, you don't need a modem to go online.
QUESTION: 9

On what date was the debut of the first IBM Personal Computer?

Solution: Before IBM created its personal computer, two types of computer systems, Apple II and CP-M, dominated the microcomputer world. Neither of these systems were PC compatible, or Mac-compatible (the two primary standards in place today). The original IBM PC became a new standard in the microcomputer industry. Since then, hundreds of millions of PC-compatible systems have been sold, as the original PC grew into a large family of computers and peripherals. More software has been written for this computer family than for any other system on the market.
QUESTION: 10

A computer virus that actively attacks an anti-virus program or programs in an effort to prevent detection is...

Solution:
QUESTION: 11

The first web server was built in:

Solution:
QUESTION: 12

What is the Websites code for the country Spain?

Solution:
QUESTION: 13

In what year did the Symantec Corporation first release Norton Antivirus?

Solution: 1990 Symantec launches Norton AntiVirus, one of the first anti-virus programs developed by a large company.
QUESTION: 14

The IBM PC-XT was the first to include a hard drive. What was the capacity of this disk?

Solution: The original IBM PC used 5.25-inch floppy disks to store its operating system and programs. IBM referred to the new hard disk as a Fixed Disk. Today, even a the operating system wont fit on a 10 MB disk.
QUESTION: 15

What is the Websites code for the country Colombia?

Solution:
QUESTION: 16

Which of the following word processors came first?

Solution: Before the invention of word processing and spreadsheet software, personal computers had little value in the mainstream business world. WordStar was used before the days of function keys and the mouse. It, instead, used a set of Ctrl and Alt key combinations to navigate and edit text documents.
QUESTION: 17

The invention of the transistor, or semiconductor, was one of the most important developments leading to the personal computer revolution. What company invented the transistor in 1947?

Solution: The transistor, which essentially is a solid-state electronic switch, replaced the much less suitable vacuum tube. Because the transistor consumed significantly less power, a computer system built with transistors was much smaller, faster and more efficient than a computer system built with vacuum tubes.
QUESTION: 18

What is TTL?

Solution: Time To Live specifies how many more hops a packet can travel before being dropped.
QUESTION: 19

What is the Websites code for the country Bulgaria?

Solution:
QUESTION: 20

What does PPTP stand for?

Solution: It is a protocol used to create VPN connections over the net.

Similar Content

Related tests