Technology Quiz - 8, General Knowledge


20 Questions MCQ Test General Knowledge | Technology Quiz - 8, General Knowledge


Description
This mock test of Technology Quiz - 8, General Knowledge for Current Affairs helps you for every Current Affairs entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Current Affairs Technology Quiz - 8, General Knowledge (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Technology Quiz - 8, General Knowledge quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Current Affairs students definitely take this Technology Quiz - 8, General Knowledge exercise for a better result in the exam. You can find other Technology Quiz - 8, General Knowledge extra questions, long questions & short questions for Current Affairs on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

According to CNN, how much did Internet traffic increase between 1994 and 1996?

Solution:
QUESTION: 2

In 1983, which person was the first to offer a definition of the term 'computer virus'?

Solution: 1983 Fred Cohen, while working on his dissertation, formally defines a computer virus as 'a computer program that can affect other computer programs by modifying them in such a way as to include a (possibly evolved)copy of itself.'
QUESTION: 3

What is the World Wide Web?

Solution: The World Wide Web is a subset of the Internet. Specifically, the Web is a collection of documents and applications residing on Internet servers around the world.
QUESTION: 4

What is the Websites code for the country United Kingdom?

Solution:
QUESTION: 5

What is a MAC?

Solution: MAC is short for Media Access Control address, an address unique to every piece of network hardware.
QUESTION: 6

This virus activated every Friday the 13th, affects both .EXE and .COM files and deletes any programs run on that day. What is the name of that virus?

Solution: This was one of the most common viruses unleashed in 1988.
QUESTION: 7

What is the Websites code for the country New Zealand?

Solution:
QUESTION: 8

A program that neither replicates or copies itself, but does damage or compromises the security of the computer. Which 'Computer Virus' it is?

Solution: Typically it relies on someone emailing it to you, it does not email itself, it may arrive in the form of a joke program or software of some sort.
QUESTION: 9

Which Intel chip was the first to support a 32-bit bus architecture?

Solution: The 386 chip was the first to offer a possible 32- or 64-bit access to data. OS-2 2.x or higher and Windows 95 required at least a 386 CPU while Windows NT 4.x required at least a 486 CPU to run.
QUESTION: 10

What does ECP stand for?

Solution: An Extended Capabilities Port is about 10 times faster than the old standard one, but it is used the same way a regular parallel port is.
QUESTION: 11

The first graphical browser for the WWW was named:

Solution:
QUESTION: 12

What is RISC?

Solution: Reduced Instruction Set Computer - a type of microprocessor that relies on simple instructions which can be used to build more complicated ones.
QUESTION: 13

What does ICMP stand for?

Solution: ICMP Packets are used to send control messages including errors.
QUESTION: 14

What is FMD?

Solution: A new type of disc developed by Constellation 3D Inc. These discs can hold up to to 140 GB of data.
QUESTION: 15

Which of these is a documented hoax virus?

Solution: A virus hoax is usually an email that gets mailed in chain letter fashion describing some devastating highly unlikely type of virus, you can usually spot a hoax because there's no file attachment, no reference to a third party who can validate the claim and the general 'tone' of the message.
QUESTION: 16

What does SSL stand for?

Solution: A protocol developed by Netscape to allow secure connections over the net.
QUESTION: 17

What is a URL?

Solution: URL stands for Uniform Resource Locator. It is an address for a specific document found on the Web.
QUESTION: 18

The Central Processing Unit is an embeded chip that acts as the 'brains' of a computer. What Intel chip was used in the Altair (the first real personal computer)?

Solution: The Intel 8080 was a jazzed-up calculator chip. It was included in microcomputer kits which were little more than demonstration tools and did little except blink lights. Besides the 8080 chip, the Altair included a power supply, a front panel with a large number of lights and 256 bytes (not kilobytes) of memory. The kit sold for {$395} and had to be assembled.
QUESTION: 19

What is a NIC?

Solution: A NIC is a Network Interface Card. Usually a card that is plugged into a computer's expansion slot.
QUESTION: 20

The Internet was developed in the...

Solution: As surprising as its age is, the Internet was born from the U.S. military's need to construct a decentralized computer network that could withstand a nuclear war. The network was used and refined by universities throughout the 1970s and 1980s, but it wasn't until 1992 that the Internet was made available to the general public.

Similar Content

Related tests