Test: Garbage In Garbage Out - 1


10 Questions MCQ Test NCERT Textbooks (Class 6 to Class 12) | Test: Garbage In Garbage Out - 1


Description
This mock test of Test: Garbage In Garbage Out - 1 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: Garbage In Garbage Out - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Garbage In Garbage Out - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: Garbage In Garbage Out - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Garbage In Garbage Out - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following is biodegradable?

Solution:

Orange peels are biodegradable as it gets decomposed naturally by action of microbes.

QUESTION: 2

Example of not a household garbage is

Solution:

Crockery pieces, dal packets and vegetable peels are household garbage but plants are not.

QUESTION: 3

A non-biodegradable item

Solution:

Non-biodegradable substances are those that do not degrade easily. These terms itself defines the ability of the substances which are degradable or not. Rubber, plastic, chemicals, paint plastic falls under the category of the non-biodegradable items.

QUESTION: 4

To reduce plastic waste we should

Solution:

To minimise plastic wastes we should minimize its use as it is non-biodegradable.

QUESTION: 5

An example of source reduction of waste is

Solution:

Backward composting is an example of source reduction of waste.

QUESTION: 6

Which of the following is biodegradable?

Solution:

Vegetable peels are biodegradable while aluminium and plastic are non-biodegradable.

QUESTION: 7

Which one is a good habit

Solution:

Carrying a cloth bag for vegetable while going to market is good habit.

QUESTION: 8

Which of the following is non-biodegradable?

Solution:

Glass bottle is non-biodegradable as it cannot be broken into simper form by microbes.

QUESTION: 9

Example of not a municipal solid waste is

Solution:

Metal scrapes are not municipal waste but paper, batteries and packing materials forms the municipal wastes.

QUESTION: 10

Composting method in which earthworm is used

Solution:

The composting method in which earthworm is used is called as vermiform composting.

Related tests