Test: Transportation In Animals And Plants - 2


20 Questions MCQ Test NCERT Textbooks (Class 6 to Class 12) | Test: Transportation In Animals And Plants - 2


Description
This mock test of Test: Transportation In Animals And Plants - 2 for Class 7 helps you for every Class 7 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 7 Test: Transportation In Animals And Plants - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Transportation In Animals And Plants - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 7 students definitely take this Test: Transportation In Animals And Plants - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Transportation In Animals And Plants - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 7 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following cannot be stored in body

Solution:

Having too many lipids in our bloodstream raises our risk of clogged arteries, which can lead to heart attack and stroke.

QUESTION: 2

Blood cells that protect us from infection are called

Solution:

White blood cells (WBC’s) protect us from infection that may leads to disease.

QUESTION: 3

Name an animal that do not possess circulatory system?

Solution:

Some small animals do not possess circulatory system to transport substances such as Hydra.

QUESTION: 4

Blood circulation in human being was discovered by

Solution:

Blood circulation in human beings was discovered by William Harvey.

QUESTION: 5

Function of heart is

Solution:

Function of blood is to pump blood to create pressure in blood to reach each and every cell.

QUESTION: 6

An adult human being normally passes about _____________ of urine in 24 hours.

Solution:

An adult human being normally passes about 1 to 1.8 L of urine in 24 hours.

QUESTION: 7

Stethoscope measures the

Solution:

Stethoscope is used to measure the heart beat of human beings to know the health condition.

QUESTION: 8

In plants, food is transported through

Solution:
QUESTION: 9

Pulmonary vein carries

Solution:

Pulmonary vein carries oxygenated blood from lung to heart.

QUESTION: 10

The pulse rate of a resting person is usually

Solution:

The pulse rate is the number of times heart beat in one minute. Pulse rate of resting person is usually 72-80 beats per minute.

QUESTION: 11

Which blood group is called as universal donor?

Solution:

O blood group is called as universal donor as O blood can be given to all persons having any blood group.

QUESTION: 12

Oxygenated blood is transported through

Solution:

Oxygenated blood is transported through arteries. Aorta is the largest artery in the body.

QUESTION: 13

The process that regulate the body’s salt and water concentration is called

Solution:

Osmoregulation regulate the body’s salt and water concentration in the body by releasing the correct amount of water from the body.

QUESTION: 14

Kidney is made up of highly coiled structure called

Solution:

Kidney is made up of highly coiled structure called nephron. Filtration of blood takes place in nephron of kidney.

QUESTION: 15

In plants, food prepared in leaves is transported to other parts of plant through

Solution:

In plants, food prepared in leaves in transported to other parts of plant through phloem tissues.

QUESTION: 16

The liquid part of blood is called

Solution:

The liquid part of blood is called plasma which mainly consist of water and other salts.

QUESTION: 17

Which blood vessels carry deoxygenated blood from organs to heart?

Solution:

Veins blood vessels carry deoxygenated blood from organs to heart.

QUESTION: 18

Main excretory product of human being is

Solution:

Main excretory product of human being is Urea, which contain nitrogen wastes.

QUESTION: 19

Largest artery is called

Solution:

Aorta is the largest artery in the human body.

QUESTION: 20

How many chambers are present in human heart?

Solution:

Human heart is divided into four chambers, namely right atrium, right ventricle, left atrium and left ventricle.