Test: The Friendly Mongoose - 2


20 Questions MCQ Test English (A Pact with the Sun) Class 6 | Test: The Friendly Mongoose - 2


Description
This mock test of Test: The Friendly Mongoose - 2 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: The Friendly Mongoose - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Friendly Mongoose - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: The Friendly Mongoose - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Friendly Mongoose - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Where did the farmer’s family live?

Solution: The farmer’s family lived in a village.
QUESTION: 2

The farmer said “when our son grows up, he will need a ______.

Solution: The farmer said “when our son grows up, he will need a companion.
QUESTION: 3

When the farmer’s wife struck the mongoose.

Solution: When the farmer’s wife struck the mongoose he died instantly.
QUESTION: 4

Where does the farmer's wife go?

Solution: The farmer’s wife went to the market.
QUESTION: 5

 

The face and paws of the mongoose were smeared with?

Solution:

The face and paws of the mongoose were smeared with blood.

QUESTION: 6

This chapter describes a story about ———–

Solution: This chapter describes a story about the friendly mongoose.
QUESTION: 7

Who liked the idea of keeping a pet?

Solution: Farmer’s wife liked the idea of keeping a pet.
QUESTION: 8

At what time does the farmer bring the mongoose home?

Solution: In the evening, the farmer brought a baby mongoose home.
QUESTION: 9

What is the nature of the mongoose?

Solution: By nature, the mongoose is a lovely animal.
QUESTION: 10

The baby boy sleeps in his little _____.

Solution: The baby boy sleeps in his little cradle.
QUESTION: 11

What did the farmer’s wife see when she entered the house?

Solution: When the farmer’s wife came in she saw her baby boy was asleep.
QUESTION: 12

Who saved the baby boy from the snake?

Solution: The mongoose saved the baby boy from the snake.
QUESTION: 13

What did the farmer’s son do alternatively?

Solution: The baby boy would sleep and cry alternatively the whole day.
QUESTION: 14

Why did the farmer go to the field?

Solution: The farmer had nothing to do so he went to take a look in the field.
QUESTION: 15

Where did the farmer's wife see the mongoose sitting?

Solution: The farmer’s wife saw the mongoose sitting outside the house and waiting for her.
QUESTION: 16

Who was afraid of leaving the baby alone with the mongoose?

Solution: The farmer’s wife was afraid of leaving the baby alone with the mongoose.
QUESTION: 17

Who said this line, “it is a baby mongoose”?

Solution: The farmer’s wife said these lines to the farmer.
QUESTION: 18

Why did the farmer’s wife strike the mongoose with her basket?

Solution: The farmer's wife strikes the mongoose with her basket because she thought he had killed the baby.
QUESTION: 19

For what reason did the farmer go away from the home?

Solution: The farmer had nothing to do so he went to take a look at his fields.
QUESTION: 20

Why did the farmer’s wife scream?

Solution: She screamed because she saw blood.

Similar Content

Related tests