Test: The Shepherd’s Treasure - 1


15 Questions MCQ Test English (A Pact with the Sun) Class 6 | Test: The Shepherd’s Treasure - 1


Description
This mock test of Test: The Shepherd’s Treasure - 1 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: The Shepherd’s Treasure - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Shepherd’s Treasure - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: The Shepherd’s Treasure - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Shepherd’s Treasure - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Where did the shepherd lived?

Solution: The shepherd lived in Iran.
QUESTION: 2

Where did the shepherd live in Iran? 

Solution: The shepherd lived in a village in Iran.
QUESTION: 3

The shepherd was very _____. 

Solution:

The shepherd was very poor. He did not even have a house of his own to live in. 

QUESTION: 4

Who came to the shepherd  for advice ?

Solution: The shepherd was very humble and wise. Many people came for advice. 

 

QUESTION: 5

The king came to meet the shepherd in the disguise of? 

Solution:

The king came to meet the shepherd in the disguise of a shepherd.

QUESTION: 6

The shepherd was known for his ______.

Solution: The shepherd was known for his wisdom.
QUESTION: 7

How did the shepherd treat the king?

Solution: The shepherd treated the king with warmth and kindness.
QUESTION: 8

The King made the wise Shepherd ________.

Solution:

The king made the wise shepherd the governor of a small district. 

QUESTION: 9

The king was impressed by shepherd’s ______

Solution: The king was impressed by the shepherd's humbleness. Though he was poor, he was wise and humble.
QUESTION: 10

Why was the king astonished after meeting the shepherd? 

Solution: The king was astonished after meeting the shepherd as the shepherd knew that the guest was the king.
QUESTION: 11

The shepherd was indeed the humblest and the wisest man ______.

Solution: The shepherd was indeed the humblest and the wisest man in the land.
QUESTION: 12

What did the new governor carry with him all the time?

Solution: The new governor carried an iron box with him all the time.
QUESTION: 13

What did the shepherd reply, When the king asked about an old blanket ?

Solution: The shepherd said that this is my oldest friend.
QUESTION: 14

Who became jealous of the new governor? 

Solution: The other governors of the provinces were jealous of the new governor. 

 

QUESTION: 15

The shepherd understood people’s sorrow and ______. 

Solution: The shepherd understood people’s sorrow and troubles.

Related tests