Test: The Shepherd’s Treasure - 2


20 Questions MCQ Test English (A Pact with the Sun) Class 6 | Test: The Shepherd’s Treasure - 2


Description
This mock test of Test: The Shepherd’s Treasure - 2 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: The Shepherd’s Treasure - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Shepherd’s Treasure - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: The Shepherd’s Treasure - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Shepherd’s Treasure - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In a village in Iran there lived a ______.

Solution:

In a village in Iran there lived a shepherd.

QUESTION: 2

What did an illiterate shepherd do?

Solution: The illiterate shepherd helped people get rid of their troubles and understood their sorrow.
QUESTION: 3

Who was considered a fir and wise governor?

Solution: The shepherd was considered a fair and wise governor.
QUESTION: 4

Shepherd did not even had a ______.

Solution:

The king did not even had a small cottage to live. 

QUESTION: 5

How did the king react when the shepherd said ‘Your Majesty’.

Solution: The king was surprised when the shepherd said ‘Your Majesty’ because the king has not revealed his real identity but the shepherd still got to know.
QUESTION: 6

What was the accusation laid by other governors on the shepherd? 

Solution: The other governors of the province said that the shepherd keep the tax collected from the district.
QUESTION: 7

What was in the iron chest? 

Solution:

There was an old blanket in the iron chest. The shepherd said it was his old friend.

QUESTION: 8

Who was called to the palace? 

Solution:

The new governor called to the palace because the king was fed up with the stories about the new governor dishonesty. At first The King did not pay any heed to any Complaints against the new governor but when he could no longer ignore the stories of a dishonesty he summoned the new governor to the palace to resolve the matter.

QUESTION: 9

What was the new governor ordered to do? 

Solution:

The king ordered the shepherd to explain why he carried an iron chest everywhere along with him. 

QUESTION: 10

The new governor came to the palace on ______. 

Solution:

The new governor came to the palace riding on a camel.

QUESTION: 11

Whom did the shepherd call his best friend?

Solution: The shepherd said that the old blanket was his best friend.
QUESTION: 12

Why were the governors of other provinces jealous of the shepherd? 

Solution: The governors of other provinces jealous of the shepherd became very famous due to his humbleness and wisdom.
QUESTION: 13

Why did people love and honour the shepherd?

Solution: The people loved and honoured the shepherd for his wisdom and goodness.
QUESTION: 14

Though poor and uneducated , the Shepherd was ________.

Solution: Though poor and uneducated , the Shepherd was very wise and humble.
QUESTION: 15

Where did the Shepherd took the tired traveler?

Solution:  The Shepherd took the tired traveler inside the cave.
QUESTION: 16

The king’s reward was that the shepherd was appointed _______.

Solution: The king’s reward was that the shepherd was appointed the governor of a small district.
QUESTION: 17

Carrying the old blanket was an act ______.

Solution: Carrying the old blanket was an act of his humbleness.
QUESTION: 18

How did the King award the new Governor?

Solution: The King award the new Governor by making him the Governor of a much bigger district
QUESTION: 19

The governors of other provinces said that the shepherd was _____. 

Solution: The governors of other provinces said that the shepherd was dishonest and kept the taxes with himself.
QUESTION: 20

The king have heard the stories about what?

Solution: The king had heard the stories about the shepherd’s wisdom.

Related tests