Test: Data Link Layer & MAC-Sublayer- 1


10 Questions MCQ Test GATE Computer Science Engineering(CSE) 2022 Mock Test Series | Test: Data Link Layer & MAC-Sublayer- 1


Description
This mock test of Test: Data Link Layer & MAC-Sublayer- 1 for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Data Link Layer & MAC-Sublayer- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Data Link Layer & MAC-Sublayer- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Data Link Layer & MAC-Sublayer- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Data Link Layer & MAC-Sublayer- 1 extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The Hamming distance between 001111 and 010011 is

Solution:

The hamming distance is the minimum number of positions where any two legal code words differ by bit.
Hamming distance between 001111 and 010011 is 3.

QUESTION: 2

Which of the following is not a field in the Ethernet message packet?​

Solution:

Pincode is not related to ethernet message packet.

QUESTION: 3

The frequency range at which the LAN coaxial cables will be used is

Solution:

The frequency range of coaxial cable

QUESTION: 4

A packet-switching network

Solution:

Packet-switching network reduce cost using an inform ation utility and allow communication channels to be shared among more than one user.

QUESTION: 5

Local area networks can transmit

Solution:

Local area network can transmit faster than telecommunications over public telephone lines because they uses twisted pair wiring or coaxial cable, which has faster data transmission rate

QUESTION: 6

A T-switch is used to

Solution:

We have 2, 4, 6 device T-switches. It we use 4 device T-switch then T-switch used to manage a shared resource between 4 devices.

QUESTION: 7

FDDI is

Solution:

Fiber distributed data interface (FDDI) is a local area network. It supports data rates of 100 Mbps and provides a high speed alternative to Ethernet and Token Ring. It is a ring network

QUESTION: 8

Communication via circuit switching involves three phases which are:

Solution:

Circuit switching involves connection establishment data transfer and connection release as three phases in communication.

QUESTION: 9

Error detection at the data link layer is achieved by

Solution:

Error detection at data link layer is achieved by CRC.

QUESTION: 10

End-to-end connectivity is provided form host- to-host in

Solution:

Network layer provides host-to-host connectivity. Hop-to-hop connectivity is provided by data Sink layer. Transport layer provides end to end (process-to-process) connectivity.

Similar Content

Related tests