Number Series - MCQ 4


20 Questions MCQ Test Integrated Reasoning for GMAT | Number Series - MCQ 4


Description
This mock test of Number Series - MCQ 4 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Number Series - MCQ 4 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Number Series - MCQ 4 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Number Series - MCQ 4 exercise for a better result in the exam. You can find other Number Series - MCQ 4 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

4, 6, 8, 30, ?, 570

Solution:

4 * 1 + 2 = 6
6 * 2 – 4 = 8
8 * 3 + 6 = 30
30 * 4 – 8 = 112
112 * 5 + 10 = 570

QUESTION: 2

12 7 15 57 292 ?

Solution:

12 * 0.5 + 1³= 7
7 * 1 + 2³ = 15
15 * 2 + 3³ = 57
57 * 4 + 4³ = 292
292 * 8 + 5³ = 2461

QUESTION: 3

2, 4, 11, ?, 103, 368

Solution:

2 + 1² + 1 = 4
4 + 2² + 3= 11
11 + 4² + 5= 32

QUESTION: 4

4, 6, 13, 32, ?, 274

Solution:

4 * 1 + 2 = 6
6 * 1.5 + 4 = 13
13 * 2 + 6 = 32
32 * 2.5 + 8 = 88
88 * 3 + 10 = 274

QUESTION: 5

4, ?, 18, 48, 104, 194

Solution:

4 + 1² + 1 = 6
6 + 3² + 3 = 18
18 + 5² + 5 = 48……..

QUESTION: 6

6, 7, 16, ?, 198, 991

Solution:

6*1 – 1 + 2 = 7
7*2 – 2 + 4 = 16
16*3 – 1 + 2 = 49

QUESTION: 7

3, 2, 14, 35, 107, ?

Solution:

3 + 1³ – 2 = 2
2 + 2³ + 4 = 14
14 + 3³ – 6 = 35
35 + 4³ + 8 = 107

QUESTION: 8

2, 9, 48, 235, ?, 5901

Solution:

2 * 5 – 1 = 9
9 * 5 + 3 = 48
48 * 5 – 5 = 235
235 * 5 + 7 = 1182
1182 * 5 – 9 = 5901

QUESTION: 9

2, ?, 8, 10, 28, 46

Solution:

2*2 – 2 = 2
2*2 + 4 = 8
8*2 – 6 = 10

QUESTION: 10

5, 6, 9, 32, 121, ?

Solution:

5 * 1 + 1 = 6
6 * 2 – 3 = 9
9 * 3 + 5 = 32
32 * 4 – 7 = 121
121 * 5 + 10 = 615

QUESTION: 11

4, 5, 9, 20, ?, 160.5

Solution:

4 * 1 + 1 = 5
5 * 1.5 + 1.5= 9
9 * 2 + 2 = 20
20 * 2.5 + 2.5 = 52.5
52.5 * 3 + 3 = 160.5

QUESTION: 12

12 6 6 12 48 ?

Solution:

12 * 0.5 = 6
6 * 1 = 6
6 * 2 = 12
12 * 4 = 48
48 * 8 = 384

QUESTION: 13

2, 4, 9, ?, 91, 348

Solution:

2 + 1² + 1 = 4
4 + 2² + 1= 9
9 + 4² + 1= 26

QUESTION: 14

6, 8, 16, 38, ?, 319

Solution:

6 * 1 + 2 = 8
8* 1.5 + 4 = 16
16 * 2 + 6 = 38
38 * 2.5 + 8 = 103
103 * 3 + 10 = 319

QUESTION: 15

4, ?, 16, 42, 92, 174

Solution:

4 + 1² + 1= 6
6 + 3² + 1= 16
16 + 5² + 1= 42……..

QUESTION: 16

6, 6, 13, ?, 177, 893

Solution:

6*1 – 1 + 1 = 6
6*2 – 2 + 3 = 13
13*3 – 1 + 5 = 43

QUESTION: 17

2, 1, 13, 34, 106, ?

Solution:
QUESTION: 18

2, 7, 31, 119, ?, 1923

Solution:

2 * 4 – 1 = 7
7 * 4 + 3 = 31
31 * 4 – 5 = 119
119 * 4 + 7 = 483
483 * 4 – 9 = 1923

QUESTION: 19

3, ?, 12, 18, 44, 78

Solution:

3*2 – 2 = 4
4*2 + 4 = 12
12*2 – 6 = 18

QUESTION: 20

5, 7, 10, 36, 136, ?

Solution:

5 * 1 + 2 = 7
7 * 2 – 4 = 10
10 * 3 + 6 = 36
36 * 4 – 8 = 136
136 * 5 + 10 = 690

Similar Content

Related tests