Engineering Mathematics 4


10 Questions MCQ Test RRB JE for Computer Science Engineering | Engineering Mathematics 4


Description
This mock test of Engineering Mathematics 4 for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Engineering Mathematics 4 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Engineering Mathematics 4 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Engineering Mathematics 4 exercise for a better result in the exam. You can find other Engineering Mathematics 4 extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Find 

Solution:



Since the limit from the left does not equal to the limit from the right. So limit does not exist.

QUESTION: 2

If f(x) is continuous at x = 0 where

then what is the value of k?

Solution:

Since given function is continuous at x = 0


Alternate method:

0/0 form using L Hospital’s

QUESTION: 3

If f(x) is continuous at x = 0 where

then what is the value of k?

Solution:

f(x) is continuous at x = 0


 

By definition of logarithm

k ≠ -4

∴ k = 4

Alternate method using L Hospital's

 

2logk = log (16)

2logk = 2log (4)

∴ k = 4

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 4

The value of   will be ______


Solution:


= 1

QUESTION: 5

 

The value of 

Solution:

QUESTION: 6

 

The value of 

Solution:


 

Applying L-Hospital Rule

Since the limit is of the form 0/0

Therefore, 

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 7

If  Find ln p


Solution:

Concept:

QUESTION: 8

Find the value for 

Solution:


Alternate method: Using L Hospital’s

QUESTION: 9

What is the value of f(x) = 

Solution:

QUESTION: 10

 

Find the value of 

Solution:



Substituting x = ∞

It is of the form 1