Test: Nasruddin's Aim


10 Questions MCQ Test English for Class 4 | Test: Nasruddin's Aim


Description
This mock test of Test: Nasruddin's Aim for Class 4 helps you for every Class 4 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 4 Test: Nasruddin's Aim (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Nasruddin's Aim quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 4 students definitely take this Test: Nasruddin's Aim exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Nasruddin's Aim extra questions, long questions & short questions for Class 4 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Who said the following lines ‘Aim at the target and shoot an arrow.’

Solution:

Narsuddin said these lines, while pointing towards the target ‘Aim at the target and shoot an arrow.’

QUESTION: 2

‘No one can match my skills in ______’

Solution:

Nasruddin was boasting about his skills and said  ‘No one can match my skills in archery’.

QUESTION: 3

When Nusruddian’s first arrow didn’t hit the target. What did he say?

Solution:

When Nusruddian’s first arrow didn’t hit the target, defending himself he said ‘ it wasn’t my aim, it was Azad’s aim.’ I just showed you how Azad shoots an arrow.

QUESTION: 4

The arrow didn’t hit the target!. Instead it fell down somewhere in the ______.’

Solution:

‘The arrow didn’t hit the target!. Instead it fell down somewhere in the middle.

QUESTION: 5

His friends started _____. They said ‘Hey Nasruddin! Is this your best aim?’ 

Solution:

His friends started laughing. They said ‘Hey Nasruddin! Is this your best aim?’

QUESTION: 6

‘Before anyone could say anything, Nasruddin said _______’

Solution:

‘Before anyone could say anything, Nasruddin said Triumphantly’

QUESTION: 7

Why did Nasruddin said ‘ it was my aim’ the third time?

Solution:

Nasruddin said ‘ it was my aim’ the third time Because this time the arrow had hit the target accurately.

QUESTION: 8

Where did the arrow fell the second time?

Solution:

The second time the arrow fell a little further than where it has fallen before. 

QUESTION: 9

What is the meaning of triumphantly?

Solution:

Triumphantly means great happiness or joy at a victory or achievement.

QUESTION: 10

What did Nasruddin said when the arrow did not hit the target the second time?

Solution:

Nasruddin said It was the chief guard's aim when the arrow did not hit the target the second time.

Related tests

  • Test