Test: Division - 2


10 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) for Class 3 | Test: Division - 2


Description
This mock test of Test: Division - 2 for Class 3 helps you for every Class 3 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 3 Test: Division - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Division - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 3 students definitely take this Test: Division - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Division - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 3 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A dog ate 56 cans of food in 4 weeks. If the dog ate the same amount of food each week, which number sentence can be used to find the number of cans of food the dog eats in one week?

Solution:
QUESTION: 2

In which number sentence does 4 make the equation true?

Solution:

4 × 8 = 32
This implies, 
32 ÷ 4 = 8

QUESTION: 3

Ratna was reciting the 26 letters of the alphabet in groups of 3 : "ABC, DEF, GHI,....". Before she could finish, her friend Mohan said, "There will be 2 letters left over." Which of the following suggests that Mohan is correct?

Solution:


∴ 26 divided by 3 leaves a remainder of 2.

QUESTION: 4

Amala has 47 pineapples to put in 5 baskets. She wants to put the same number of pineapples in each basket. If she evenly divides the pineapples among the 5 baskets, how many pineapples will be left over?

Solution:

QUESTION: 5

Estimate 756 ÷ 8. The quotient is between which two numbers?

Solution:


∴  Quotient lies between 80 and 100.

QUESTION: 6

568 ÷ 4 = ________

Solution:

QUESTION: 7

How many Rs. 5 coins will make a sum of Rs. 100?

Solution:

Rs. 100 ÷ Rs. 5 = 20

QUESTION: 8

The remainder when 420 is divided by 8 is:

Solution:


∴ Remainder = 4

QUESTION: 9

Somya arranged some toys in the manner shown below:

Which of the following division facts is best represented by this grouping of toys?

Solution:
QUESTION: 10

A 36 cm long string is cut into 3 equal pieces. What is the length of each piece?

Solution:

36 ÷ 3 = 12cm

Similar Content

Related tests