Test: Little Tiger, Big Tiger


10 Questions MCQ Test English for Class 3 | Test: Little Tiger, Big Tiger


Description
Attempt Test: Little Tiger, Big Tiger | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 3 preparation | Free important questions MCQ to study English for Class 3 for Class 3 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

With whom the tiger cub lived in the jungle

Solution:

 The two tigers- mother tiger and cub tiger- lived near a river in a shady jungle.

QUESTION: 2

Where was the jungle ?

Solution:

The forest is on the bank of the river.

QUESTION: 3

What was the name of the monkey who lived on the tree?

Solution:

Langur monkey the name of the monkey who lived on the tree. the Langur monkey saw the mother tiger and warned other animals about her arrival.

QUESTION: 4

What did the tiger cub catch one night?

Solution:

One night when the mother tiger was tired and closed her eyes, the tiger cub saw a tiny frog. He tried to catch the hopping frog by pouncing but the frog hopped away. At last, when he caught it, he turned around to show the frog to mother tiger.

QUESTION: 5

What will you call the baby of a cow?

Solution:

baby cow is called a calf. A female calf is sometimes called a heifer calf and a male a bull calf.

QUESTION: 6

What is the name of a duck's baby?

Solution:

A baby duck is called a duckling. When ducklings are born they are covered in downy feathers, but these feathers aren't waterproof.

QUESTION: 7

Baby sheep is called_____

Solution:

A baby sheep is called a lamb. A ewe can have a single lamb or twins.

QUESTION: 8

What is the meaning of word pounced?

Solution:

To pounce is to attack suddenly by leaping onto your prey.

QUESTION: 9

What did the tiger cub saw when he turned back?

Solution:

He turned around to show the frog to mother tiger. She wasn’t there. Instead, there was a tiger near him in the jungle which was even bigger than the mother tiger.

QUESTION: 10

Why was tiger cub happy after some years?

Solution:

When the cub tiger became a full-grown tiger, he walked for miles looking to hunt. Then, when he roared, all other animals kept away. Hearing his loud roar, he smiled a great big tiger smile.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code