Test: Nina and The Baby Sparrows - 1


10 Questions MCQ Test English for Class 3 | Test: Nina and The Baby Sparrows - 1


Description
Attempt Test: Nina and The Baby Sparrows - 1 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 3 preparation | Free important questions MCQ to study English for Class 3 for Class 3 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Who was getting married?

Solution:

There was great joy in Nina’s house because Nina’s aunt was getting married, and all of her family members were going to attend the wedding in Delhi.

QUESTION: 2

Who took Nina to the market?

Solution:

Her mother took her to the market to buy a new dress.

QUESTION: 3

The baby sparrows create the sound like

Solution:

The baby sparrows create the sound like Cheep- cheep

QUESTION: 4

Where was the sparrow's nest?

Solution:

There was a sparrow’s nest on the bookshelf in Nina’s room.

QUESTION: 5

Plural of dress is

Solution:

The noun dress can be countable or uncountable.

In more general, commonly used, contexts, the plural form will also be dress.

However, in more specific contexts, the plural form can also be dresses e.g. in reference to various types of dresses or a collection of dresses.

QUESTION: 6

Plural of baby is

Solution:

The plural of baby is babies.

English nouns ending in ‘y’ after a consonant typically change the ‘y’ to an i and add ‘es’ when forming plurals.

baby = babies

lady = ladies

fancy = fancies

Words ending in y preceded by a vowel - like toy and boy, for instance, usually don’t:

toy = toys

boy = boys

bay = bays

QUESTION: 7

Plural of child is

Solution:

The plural form of child is children or childer.
Examples: In her experiment, psychologist Penny Pexman of the University of Calgary found that children as young as five were able to detect verbal irony.
The aim of this study was to determine whether goitrous children with iron deficiency anemia would respond to oral iodine supplementation.

QUESTION: 8

Opposite of sad is

Solution:

Sad: unhappy or causing somebody to feel unhappy

 

Happy: feeling or showing pleasure; pleased

QUESTION: 9

There was a great ________ in Nina's house.

Solution:

There was great joy in Nina’s house because Nina’s aunt was getting married, and all of her family members were going to attend the wedding in Delhi.

QUESTION: 10

Nina’s mother was ______.

Solution:

Nina was worried because there were two baby sparrows in the nest in her room. If all the family members left and locked the house, the papa and mama sparrows would not be able to feed the baby sparrows.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code