Test: Nina and The Baby Sparrows - 2


10 Questions MCQ Test English for Class 3 | Test: Nina and The Baby Sparrows - 2


Description
Attempt Test: Nina and The Baby Sparrows - 2 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 3 preparation | Free important questions MCQ to study English for Class 3 for Class 3 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

The rhyming word for joy

Solution:
QUESTION: 2

The baby sparrows are just beginning to get their _________.

Solution:
QUESTION: 3

Nina’s mother left the _____ open.

Solution:

The mother suggested that the window will be left open, so that mama and papa sparrows can feed their baby sparrows in the nest.

QUESTION: 4

 When Nina came back, there were two ________ little sparrows.

Solution:

When Nina came back from the wedding, she saw two plump little sparrows flying all over the room.

QUESTION: 5

Birds live in _________.

Solution:

Birds live in their nest. They build their nest on the trees.

QUESTION: 6

Nina was ________ to see the plump sparrows.

Solution:

Nina found the two plump sparrows flying all over the room and she was thrilled.

QUESTION: 7

Birds have ______.

Solution:

Birds are a class of vertebrates with more than 18000 different species. Of the various features that are common to all birds, perhaps the most characteristic is their beak. All birds have one beak. But it has evolved differently in each species to improve its functions in response to its environment. 

QUESTION: 8

Papa and mama sparrow will _______ their babies.

Solution:

Papa or Mama sparrow put food in the beak of baby sparrow and baby sparrows gulp it.

QUESTION: 9

The synonym for lovely

Solution:

Beautiful: very pretty or attractive; giving pleasure to the senses

QUESTION: 10

The opposite for thrill

Solution:

Thrill: a sudden strong feeling of pleasure or excitement

Bore: to talk or act in a way that makes someone lose interest:
"Am I boring you?" she asked anxiously.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code