Test: English-4


20 Questions MCQ Test CTET ( Central Teacher Eligibility Test ) Mock Test Series | Test: English-4


Description
This mock test of Test: English-4 for Teaching helps you for every Teaching entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Teaching Test: English-4 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: English-4 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Teaching students definitely take this Test: English-4 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: English-4 extra questions, long questions & short questions for Teaching on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 

Q. Add fuel to the fire 

Solution:

Add fuel to the fire means to do or say something to make an argument, problem, or bad situation worse; to further incense an already angry person or group of people.

QUESTION: 2

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 

Q. A slap on the wrist 

Solution:

A slap on the wrist means a mild reprimand or punishment.

QUESTION: 3

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q. Actions speak louder than words 

Solution:

Actions speak louder than words mean actions are more revealing of one's true character since it is easy to say things or make promises, but it takes effort to do things and follow through.

QUESTION: 4

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. 

Q. Hardly had I reached the (1)/ exhibition where I learnt (2)/ about the major robbery. (3)/ No Error (4) 

Solution:

Use ‘when’ in place of ‘where’ because Hardly had/scarcely had takes “when” with it.

QUESTION: 5

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. 

Q. No sooner did the sun rise (1)/ when we resumed the journey (2)/ after having a hasty breakfast. (3)/ No Error (4) 

Solution:

Use ‘then’ in place of ‘when’ because no sooner did takes “then” with it. 

QUESTION: 6

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. 

Q. My eldest son deals with (1)/ spare parts and manages (2)/ his bread and butter. (3)/ No Error (4) 

Solution:

“deal in” is the correct word. 
deal in: to buy and sell a particular product

QUESTION: 7

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. 

Q. Sneha was accused for murder of her husband (1)/ but the court found her (2)/ not guilty and acquitted her. (3)/ No Error (4) 

Solution:

“accused” takes “of” preposition with it.

QUESTION: 8

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. 

Q. If you had (1)/ told me earlier (2)/ I will help you. (3)/ No Error (4) 

Solution:

as the first clause is in past thus the next clause should be in past also thus change “will” to “would”.

QUESTION: 9

Choose the correct synonym of the words from the options given below. 

Q. Drivel 

Solution:

Drivel means nonsense and Blather means talk in a long-winded way without making very much sense.

QUESTION: 10

Choose the correct synonym of the words from the options given below.

Q. Perseverance 

Solution:

Perseverance means persistence in doing something despite difficulty or delay in achieving success and Endurancemeans the ability to endure an unpleasant or difficult process or situation without giving way.

QUESTION: 11

Choose the correct synonym of the words from the options given below. 

Q. Frivolous 

Solution:

Frivolous: not having any serious purpose or value. 
Puerile: childishly silly and immature.

QUESTION: 12

Choose the correct antonym of the words from the options given below. 

Q. ingestion 

Solution:

Ingestion means the process of taking food, drink, or another substance into the body by swallowing or absorbing it and excrete means (of a living organism or cell) separate and expel as waste (a substance, especially a product of metabolism).

QUESTION: 13

Choose the correct antonym of the words from the options given below. 

Q. horrify 

Solution:

Horrify means fill with horror; shock greatly and soothe means reduce pain or discomfort in (a part of the body).

QUESTION: 14

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase. 

Q. Things that have been discarded as worthless. 

Solution:

Flotsam means people or things that have been rejected or discarded as worthless.

QUESTION: 15

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase. 

Q. Become apparent through the appearance of symptoms. 

Solution:

Manifest means clear or obvious to the eye or mind.

QUESTION: 16

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives. 

But before I could be inspired by these amazing people, I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and an jalapeno cheesedip. So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even theiradorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight. By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co. 
When I finally found a gym I liked, with the best trainers I have had, I unabashedly shared my workouts every day. From shying away from full-length pictures, I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability: I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a newchallenge. 

Q. Posts related to which topic does the writer want to remove from her feed? 

Solution:

Refer to, “I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and an jalapeno cheesedip.”

QUESTION: 17

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives. 

But before I could be inspired by these amazing people, I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and an jalapeno cheesedip. So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even theiradorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight. By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co. 
When I finally found a gym I liked, with the best trainers I have had, I unabashedly shared my workouts every day. From shying away from full-length pictures, I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability: I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a newchallenge. 

Q. What has the writer succeeded in doing? 

Solution:

Refer to, “I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a newchallenge.”

QUESTION: 18

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

But before I could be inspired by these amazing people, I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and an jalapeno cheesedip. So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even theiradorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight. By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co. When I finally found a gym I liked, with the best trainers I have had, I unabashedly shared my workouts every day. From shying away from full-length pictures, I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability: I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a newchallenge

Q. Which of the following is a page related to chocolate? 

Solution:

Refer to, “By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co.”

QUESTION: 19

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives. 

But before I could be inspired by these amazing people, I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and an jalapeno cheesedip. So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even theiradorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight. By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co. 
When I finally found a gym I liked, with the best trainers I have had, I unabashedly shared my workouts every day. From shying away from full-length pictures, I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability: I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a newchallenge. 

Q. What weight loss program has the writer enrolled in? 

Solution:

Refer to, “So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even theiradorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight.

QUESTION: 20

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives. 

But before I could be inspired by these amazing people, I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and an jalapeno cheesedip. So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even theiradorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight. By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co. 
When I finally found a gym I liked, with the best trainers I have had, I unabashedly shared my workouts every day. From shying away from full-length pictures, I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability: I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a newchallenge. 

Q. What gave the writer accountability? 

Solution:

refer to, “I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability.” 

Similar Content

Related tests

  • Test