Coded Inequalities MCQ - 3


25 Questions MCQ Test General Intelligence and Reasoning for SSC CHSL | Coded Inequalities MCQ - 3


Description
This mock test of Coded Inequalities MCQ - 3 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for LR Coded Inequalities MCQ - 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Coded Inequalities MCQ - 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Coded Inequalities MCQ - 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Coded Inequalities MCQ - 3 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In which of these expressions „B > E‟ be definitely false?

Solution:

P<A≤B≤T;E≥O>T

QUESTION: 2

Which of the following symbols should be placed in the blank spaces respectively(in the same order from left to right) in order to complete the given expression in such a manner that both „O>N‟ as well as „G≤M‟ definitely holds true? M _ A _ N _ G _ O

Solution:

 ≥, =, ≥,<

QUESTION: 3

In Which of the following expressions does the expression „Z≥D‟ to definitely hold true?

Solution:

Z ≥ C > Q ≥ B = N ≥ D

QUESTION: 4

Which of the following expressions is true if the expression P<T≤B>S>M≥A is definitely true?

Solution:

A < B

QUESTION: 5

Statements:

Y ≤ K < D = S; D < B < O; A ≥ D < Z

Conclusions:

i. A > B,

ii. Y < Z

Solution:

Only II is true

QUESTION: 6

Statements:

G<L≤F=E; L = A

Conclusions:

i. E>G,

ii. A≤F

Solution:

Both I and II are true

QUESTION: 7

Statements:

B>Z=R≥M<J≤Y; J>Q; K<Z

Conclusions:

i. Y>Q,

ii. B<M

Solution:

Only I is true

QUESTION: 8

Statements:

V≥I≥S>C≤A≤L

Conclusions:

i. V>A,

ii. I≤L

Solution:

Neither I nor II is true

QUESTION: 9

Statements:

C<L≤A = N≥E; Q≥N<O; D≥L

Conclusions:

L≤E, C<Q

Solution:

Only II is true

QUESTION: 10

Statements:

C<L≤A = N≥E; Q≥N<O; D≥L

Conclusions:

Q≥D, E<O

Solution:

Only II is true

QUESTION: 11

Statements:

D ≥ E; F > A; D ≥ C; E ≥ F; B = E

Conclusions:

I. F > C

II. C > E

III. E > A

IV. B > D

Solution:

Only III is true

QUESTION: 12

Statements:

A ≥ B; C = B; E > F; A ≤ D; B ≥ F

Conclusions:

I. C < E

II. D ≥ B

III. A ≥ F

IV. E > D

Solution:

II and III are true

QUESTION: 13

Statements:

A > E; K ≥ M; E ≤ L; L = K; G < L

Conclusions:

I. A ≥ M

II. M ≤ L

III. K ≤ A

IV. A < L

Solution:

Only II is true

QUESTION: 14

Statements:

I=K; M≤O; Q>M; K<O

Conclusions:

I. O < K

II. O > Q

III. I > Q

IV. I > M

Solution:

None is true

QUESTION: 15

Statements:

C ≥ A; E = G; K < I; C< E; C< M; G ≥ I

Conclusions:

I. G < K

II. A ≥ E

III. I < M

IV. A < E

Solution:

Only IV is true

QUESTION: 16

Statements:

S = T; U < O; S ≤ U ; P ≥ Q; Q >T

Conclusions:

I. P > S

II. Q > S

III. O > T

IV. T ≤ U

Solution:

All are true

QUESTION: 17

Statements:

A>C; G>E; G≤C; R≤I; K≤I

Conclusions:

I. A>G

II. C>E

III. I≥K

IV. C≤K

Solution:

Only I, II and III are true

QUESTION: 18

Statements:

M≤Q, O≥Q; O>R; P≤R

Conclusions:

I. O≥M

II. O≥P

III. Q>R

IV. M≥O

Solution:

Only I is true

QUESTION: 19

Statements:

B<D; D≤E; E=S; S≥T; U≥S; S<V

Conclusions:

i. B≤T

ii. B<U

iii. U≤S

iv. T<V

Solution:

Only II and IV are true

QUESTION: 20

Statements:

A≤C; F>H; H=A; J>L; L≥F

Conclusions:

I. J>A

II. C=H

III. H<C

IV. L<H

Solution:

Either II or III and I are true

QUESTION: 21

Statements:

Q ≥ R, P >R, P = O ≥ T, S ≥ U>Q

Conclusions:

I.S≥R

II.P<T

III.Q<T

IV.U>R

Solution:

S≥U>Q≥R<P=O≥T

QUESTION: 22

Statements:

E<D, F>C, D<F, C≥A=B

Conclusions:

I.A<E

II.F>B

III.E>C

IV.B>C

Solution:

E<D<F>C≥A=B

QUESTION: 23

Statements:

O=R, P=N>I, M≥R, N >M

Conclusions:

I.O<I

II.R<N

III.N<I

IV.O=I

Solution:

O=R≤M<N=P>I

QUESTION: 24

Statements:

P<A>S, B=Q>T, S≤M<T

Conclusions:

I.P<T

II.S≤T

III.M<Q

IV.B=M

Solution:

P<A>S≤M<T<Q=B

QUESTION: 25

Statements:

G ≤ J < I, N ≥ K = H, N = F > G

Conclusions:

I.H<G

II.G<I

III.K=G

IV.K<G

Solution:

H=K≤N=F>G≤J< I