Important Questions Test: Seating Arrangement- 1


10 Questions MCQ Test General Intelligence and Reasoning for SSC CHSL | Important Questions Test: Seating Arrangement- 1


Description
Attempt Important Questions Test: Seating Arrangement- 1 | 10 questions in 10 minutes | Mock test for Banking Exams preparation | Free important questions MCQ to study General Intelligence and Reasoning for SSC CHSL for Banking Exams Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

Solution:

The seating arrangement is as follows:

Therefore, right of P is X.

QUESTION: 2

A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?

Solution:


Therefore, A is sitting in between B and C.
 

QUESTION: 3

PASSAGE -2
Six friends are sitting in a circle and are facing the centre of the circle. Deepa is between Prakash and Pankaj. Priti is between Mukesh and Lalit. Prakash and Mukesh are opposite to each other.
Q. Who is just right to Pankaj?

Solution:

Hence, Deepa is sitting right to Pankaj

QUESTION: 4

PASSAGE -2
Six friends are sitting in a circle and are facing the centre of the circle. Deepa is between Prakash and Pankaj. Priti is between Mukesh and Lalit. Prakash and Mukesh are opposite to each other.
Q. Who is sitting opposite to Priti?

Solution:


 

Hence, Deepa is sitting opposite to Priti.

QUESTION: 5

PASSAGE -1
Five girls are sitting on a bench to be photographed. Seema is to the left of Rani and to the right of Bindu. Mary is to the right of Rani. Reeta is between Rani and Mary.
Q. Who is second from the left in a photograph?

Solution:


Seema is sitting second from the left in photograph.

QUESTION: 6

PASSAGE -1
Five girls are sitting on a bench to be photographed. Seema is to the left of Rani and to the right of Bindu. Mary is to the right of Rani. Reeta is between Rani and Mary.
Q. Who is second from the right?

Solution:


Mary is sitting immediate right to Reeta.

QUESTION: 7

PASSAGE -1
Five girls are sitting on a bench to be photographed. Seema is to the left of Rani and to the right of Bindu. Mary is to the right of Rani. Reeta is between Rani and Mary. 
Q. Who is sitting immediate right to Reeta?

Solution:

The order would be..
Bindu Seema Rani Reeta Mary.
Therefore Mary is at the immediate right of reeta.

QUESTION: 8

PASSAGE -2
Six friends are sitting in a circle and are facing the centre of the circle. Deepa is between Prakash and Pankaj. Priti is between Mukesh and Lalit. Prakash and Mukesh are opposite to each other.  Who is sitting opposite to Prakash?
Q. Who are the neighbours of Mukesh?

Solution:


Hence, Priti and Pankaj are the neighbours of Mukesh.

QUESTION: 9

PASSAGE -1
Five girls are sitting on a bench to be photographed. Seema is to the left of Rani and to the right of Bindu. Mary is to the right of Rani. Reeta is between Rani and Mary.
Q. Who is in the middle of the photograph?

Solution:

The number of Girls are 5. They are seema, rani, reeta, mary and bindu

Seema is to the left of rani. So arrangement is:
⇒ Seema, ..., Rani

Seema is to the to the right of bindu. So,arrangement is:
⇒ Bindhu , .. , Seema

Mary is to the right of rani. So arrangement is:
⇒ Rani, ..., Mary

Reeta is between rani and mary. So arrangement is:
⇒ Rani Reeta Mary

So, the arrangement in photograph from left to right side  is:-
Bindu , Seema , Rani , reeta and Mary

QUESTION: 10

PASSAGE -2
Six friends are sitting in a circle and are facing the centre of the circle. Deepa is between Prakash and Pankaj. Priti is between Mukesh and Lalit. Prakash and Mukesh are opposite to each other.
Q. Who is sitting opposite to Prakash?

Solution:

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code