English Mock Test - 2


120 Questions MCQ Test CDS ( Combined Defence Services ) Mock Test Series | English Mock Test - 2


Description
This mock test of English Mock Test - 2 for Defence helps you for every Defence entrance exam. This contains 120 Multiple Choice Questions for Defence English Mock Test - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this English Mock Test - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Defence students definitely take this English Mock Test - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other English Mock Test - 2 extra questions, long questions & short questions for Defence on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. On Sundays (1)/ I prefer reading (2)/ than going out visiting my friends. (3)/ No Error (4)

Solution:
QUESTION: 2

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. Rohit is two year (1)/ junior than Mukesh (2)/ in the office. (3)/ No Error (4)

Solution:

junior/senior takes “to” with it for the comparison.

QUESTION: 3

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. Inspite of the doctor's stern warning (1)/ Latika continued taking (2)/ sugars in her milk. (3)/ No Error (4)

Solution:

sugar is a material noun which is uncountable thus “sugar” should be used.

QUESTION: 4

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. Myself and Roshni (1)/ will take care of (2)/ the event on Sunday. (3)/ No Error (4)

Solution:

A sentence should not be started with “myself”. And the sequence which should be used when multiple pronouns are used is 231. Thus it should be “Roshni and I”.

QUESTION: 5

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. Little knowledge of playing volleyball (1)/ that she possessed proved to be (2)/helpful at the time of inaugural match. (3)/ No Error (4)

Solution:

“little” shows “negligible knowledge” that is almost zero, however this can’t be true because context shows knowledge was helpful this means there must have been some knowledge and to represent “some” we use “a little”. Thus “a little” should be used in part (a)

QUESTION: 6

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. I had not completed my English homework (1)/ so I thought I was done with when the (2)/ teacher asked me to hand it in. (3)/ No Error (4)

Solution:

“was done with” should be replaced with “would do with”.
Do with is a phrasal verb which means “to finish” or “to brought to an end”. In the question “Thought” shows that he must have thought to complete homework in future and for the future with respect to past we use “would”.

QUESTION: 7

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. I was shocked to hear (1)/ that her husband (2)/ died of an accident. (3)/ No Error (4)

Solution:

“an accident” is an event and the correct form is to die in an event.E.g. He died in a car accident.He died in a mishap.“Die of” is used with disease.He died of malaria.

QUESTION: 8

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. The reason for (1)/ his failure is because (2)/ he didn't study at all. (3)/ No Error (4)

Solution:

As the word “reason” has already been used thus the word “because” should not be used as it will be superfluous since both the words is used to give “excuse”.

QUESTION: 9

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. Are not your father (1)/ and your elder brother (2)/ out of town? (3)/ No Error (4)

Solution:
QUESTION: 10

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. Our office building comprises (1)/ seven floors and a restaurant at the top in an (2)/ area of about eight hundred sq. metres. (3)/ No Error (4)

Solution:

“at the top” is used when we are not referring to the top most point of something but it is somewhat higher but not the top most point but when we are referring to the top most point then “on the top” should be used.

QUESTION: 11

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. Ritika decided to get up early (1)/ to wear a nice dress (2)/ and visit her aunt. (3)/ No Error (4)

Solution:
QUESTION: 12

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. The student asked me if (1)/ I knew that Kalidas was the greater (2)/ than any other poet. (3)/ No Error (4)

Solution:

“greater” is a comparative degree and it will not take “the” before it.

QUESTION: 13

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. If it would (1)/ rain, they will (2)/not come. (3)/ No Error (4)

Solution:

first clause is “conditional” clause and in conditional clause we do not use “will or would” in it. it should be in present indefinite. It should beIf it rains, they will not come.

QUESTION: 14

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. Organic pulses are so popular today (1)/ that many people wonder (2)/ how they ever lived without them. (3)/ No Error (4)

Solution:

In 3rd part of sentence “have” should be used after “they”. “Had” should not be used as it will give the sense that people could not live without pulses but now people can live without pulses.

QUESTION: 15

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. The reason Priya was late (1)/ to the meeting is because her (2)/ flight was delayed. (3)/ No Error (4)

Solution:

“because” should be replaced with “that” because two reason given words should not be used together and as “reason” is already given thus “because” should not be used.

QUESTION: 16

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. Not only did they offer him (1)/ good salary but provided (2)/ him with a beautiful bungalow. (3)/ No Error (4)

Solution:

in second part of the sentence “but also” should be used. “not only-----but also” should be used in pair.

QUESTION: 17

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. I was taken with surprise (1)/ when I saw (2)/ the beautiful TajMahal. (3)/ No Error (4)

Solution:

taken aback: surprised, shocked, etc.“With surprise” should be removed and “taken aback” should be used as “taken aback” itself gives the meaning of “surprise” or “taken with” should be removed and “surprise” should be changed to “surprised” because an adjective should be used after “was” and “surprised” is a past participle which acts as an adjective. In either way it can be corrected.

QUESTION: 18

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. I finished my household chores (1)/ before he reached (2)/ to my place after so long. (3)/ No Error (4)

Solution:

we should use perfect participle before “before” and past indefinite after “before”, when two actions are compared according to the time of their occurrence.Thus “finished” should be replaced with “had finished”.

QUESTION: 19

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. I am vexed at him (1)/ for what all he has (2)/ done for him till date. (3)/ No Error (4)

Solution:

Vexed means annoyed.Vexed at a thing.Vexed with a person for doing something.

QUESTION: 20

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q. The Manager warned his team members (1)/ that if they persist in their (2)/ obstructionist attitude they would be punished. (3)/ No Error (4)

Solution:

As the main clause is in past tense then the subordinate clause should be in past tense as well thus “persist” should changed to persisted.

QUESTION: 21

Select the synonym

Frivolous

Solution:

Frivolous: not having any serious purpose or value.
Puerile: childishly silly and immature.

QUESTION: 22

Select the synonym

Petrify

Solution:

Petrify: make (someone) so frightened that they are unable

QUESTION: 23

Select the synonym

Succulent

Solution:

Succulent means tender, juicy, and tasty. Hence option (c) is the correct choice.

QUESTION: 24

Select the synonym

Congregation

Solution:

Congregation means a group of people assembled for religious worship. Hence option (d) is the correct choice.

QUESTION: 25

Select the synonym

Atrocity

Solution:

Atrocity: an extremely wicked or cruel act, typically one involving physical violence or injury.Barbarity: extreme cruelty or brutality.

QUESTION: 26

Select the synonym

Procrastinate

Solution:

Procrastinate: delay or postpone action; put off doing something.Debase: reduce (something) in quality or value; degrade.

QUESTION: 27

Select the synonym

Mellifluous

Solution:

Mellifluous: pleasingly smooth and musical to hear.Dulcet: sweet and soothing

QUESTION: 28

Select the synonym

Dodge

Solution:

dodge: avoid (someone or something) by a sudden quick movement.Chaotic: in a state of complete confusion and disorder.

QUESTION: 29

Select the antonym

outlandish

Solution:

Outlandish means looking or sounding bizarre or unfamiliar and common means occurring, found, or done often; prevalent.

QUESTION: 30

Select the antonym

coalesce

Solution:

Coalesce means come together to form one mass or whole. Hence separate is the correct choice.

QUESTION: 31

Select the antonym

loiter

Solution:

Loiter means stand or wait around without apparent purpose and hasten means be quick to do something.

QUESTION: 32

Select the antonym

fidgety

Solution:

Fidgety means inclined to fidget; restless or uneasy and composed means having one's feelings and expression under control; calm.

QUESTION: 33

Select the antonym

bland

Solution:

Bland means lacking strong features or characteristics and therefore uninteresting and lively means full of life and energy; active and outgoing.

QUESTION: 34

Select the antonym

adulterate

Solution:

Adulterate means render (something) poorer in quality by adding another substance. Hence purity is the correct choice.

QUESTION: 35

Select the antonym

conjoined

Solution:

conjoined means join; combine and sever means divide by cutting or slicing, especially suddenly and forcibly.

QUESTION: 36

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

Q. Make something seem less important, significant, or trifling.

Solution:

Trivialize means make (something) seem less important, significant, or complex than it really is.

QUESTION: 37

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

Q. A gesture expressing respect, such as a bow.

Solution:

Obeisance means a gesture expressing deferential respect, such as a bow or curtsy.Consensual means relating to or involving consent or consensus.Germinate means begin to grow and put out shoots after a period of dormancy.

QUESTION: 38

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

Q. an event or a group of events occurring as part of a sequence

Solution:

Stanza means a group of lines forming the basic recurring metrical unit in a poem; a verse.Series means a number of events, objects, or people of a similar or related kind coming one after another.

QUESTION: 39

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

Q. Represent something as being less important than it really is

Solution:

Underplay means represent (something) as being less important than it really is.Stride means walk with long, decisive steps in a specified direction.Imperious means arrogant and domineering.

QUESTION: 40

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

Q. match or surpass a person by imitation.

Solution:

Emulate means match or surpass (a person or achievement), typically by imitation.Ditto means used to indicate that something already said is applicable a second time.

QUESTION: 41

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

Q. lack of skill, ability, or competence

Solution:

Ineptitude means lack of skill or ability.Dexterity means skill in performing tasks, especially with the hands.Prowess means skill or expertise in a particular activity or field.

QUESTION: 42

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

Q. A spot or a stain caused by a discolouring substance.

Solution:

Blot means a dark mark or stain made by ink, paint, dirt, etc.Hue means a colour or shade.Tint means a shade or variety of a colour.Dye means a natural or synthetic substance used to add a colour to or change the colour of something

QUESTION: 43

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

Q. A person who applies for a job or is nominated for election

Solution:

Elect means choose (someone) to hold public office or some other position by voting.Volunteer means a person who freely offers to take part in an enterprise or undertake a task.Nominator means someone who officially suggests that a person should be considered to do a particular job, take part in an election, receive an honour, etc

QUESTION: 44

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

Q. A short, thick stick used as a weapon.

Solution:

Strand means the shore of a sea, lake, or large river.Lasso means a rope with a noose at one end, used especially in North America for catching cattle.

QUESTION: 45

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.
Q. A bias in favour of something.

Solution:

Predilection means a preference or special liking for something; a bias in favour of something.

QUESTION: 46

In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q. He _____ to the problem of air pollution in his speech.

Solution:

Adverted means refer to in speaking or writing.

QUESTION: 47

In the following question, the sentence is given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q. Rohan is so magnanimous that everyone is always _____ to help him in his project.

Solution:

Eager means strongly wanting to do or have something.

QUESTION: 48

In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q. My sister's marriage passed _____ peacefully.

Solution:

pass off: happen or be concluded in a specified, usually satisfactory way. Thus option (c) is correct.

QUESTION: 49

In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q. There are _____ books on computer science in your school library, so you need to purchase them from the market. 

Solution:

as the books need to be purchased thus there must be few books. “Few” is used to give negative sense. Option (c) is correct.

QUESTION: 50

In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q. Don’t loiter _____ the corridor.

Solution:

loiter around means to linger aimlessly

QUESTION: 51

In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q. I will scold him when _____.

Solution:

“subordinate clause” starts with conjunction which is “when” and subordinate clause does not take “will” with it and it is written in present indefinite tense.

QUESTION: 52

In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q. He could excel in his board exams only after _____ very hard.

Solution:

Toiling means work extremely hard or incessantly.

QUESTION: 53

In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q. He _____ his camera on the table.

Solution:

Here laid means put (something) down gently or carefully.

QUESTION: 54

In the following question, the sentence is given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q. _____ you work hard, you cannot succeed.

Solution:

A conditional should be used and there should be contrast also thus “unless” should be used.

QUESTION: 55

In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q. Corruption is a standing hindrance _____ the nation's development.

Solution:

hindrance takes “to” preposition with it.

QUESTION: 56

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. We do not (agree on) certain things.

Solution:
QUESTION: 57

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. There are two pens here and (either write) well.

Solution:

“either” means pointing out individual things or person and “either” acts as a “pronoun” thus it will take singular verb with it.

QUESTION: 58

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. He jumped off the train while it (had been running).

Solution:

“while” shows duration and it should be used with “continuous tense”. “While” is also subordinate conjunction and the clause after “while” is subordinating clause which itself shows a point of time, thus perfect continuous should not be used with “while” is a subordinating conjunction.

QUESTION: 59

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. I (didn't see) him since we met two years ago.

Solution:

“since” is used to show the point of time and with that perfect or perfect continuous should be used however “see” is a stative verb whose continuous is not used thus present perfect should be used. thus option (b) is correct.

QUESTION: 60

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. He has painted that picture so often that he can do it with his (eyes closed).

Solution:
QUESTION: 61

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. If you talk to her nicely, she will probably (allow you) her notes.

Solution:

“let you have” is the correct term which means to give permission to someone to take something.Thus option (b) is correct.

QUESTION: 62

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. He thanked me for what I (have done) for his wife.

Solution:
QUESTION: 63

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. (Hardly nothing) was offered to the victims of the earthquake.

Solution:

“hardly” is a negative verb and with the negative word, “anything” should be used.

QUESTION: 64

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. William Shakespeare is the greatest of (all other) writers.

Solution:

“all other” or “any other” is used in comparative degree.William Shakespeare is greater than all other writers.William Shakespeare is greater than any other writer.However, in superlative no “other” is used thus, “all the” should be used. thus option (a) is correct.

QUESTION: 65

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. She is not used (to sleep) for so long.

Solution:

In “be used to” structure “to” is a preposition after which noun should come. Sleep is a verb which should be changed to gerund which is a noun. And ving form of verb acts as a noun which is called gerund. Thus option (c) is correct.

QUESTION: 66

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. I had not completed my project so I thought I was (done with) when the manager asked me to hand it in.

Solution:

done for: Doomed to death or destruction.The context says that as he had not completed his project on time he thought he was dead or in big trouble.

QUESTION: 67

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. Rohan was upset and so (picked up) his food while his cousins ate heartily.

Solution:

pick at: to nag or hassle.As the context shows that “he was upset and his cousin ate heartily then he must have nagged, thus to show resentment or hassle option (a) should be used.

QUESTION: 68

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. (After he arrived) from office, he goes to gym.

Solution:

As it shows the general habit thus both the clauses should be in present. thus option (a) is correct.

QUESTION: 69

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. When I first saw Ankit, he (was playing) cricket.

Solution:
QUESTION: 70

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. Neha (would be looked) beautiful in Indian attire.

Solution:

“look” is a stative verb and it should not be written in passive thus “would look” is correct.

QUESTION: 71

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. (People have been long known) how important the trees are to them.

Solution:

“known” is a stative verb and it should not be written in passive thus “have long known” is correct.

QUESTION: 72

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. The (reason with) her outburst in the party is yet unknown.

Solution:

reason for should be used to give “the reason”. Thus option (a) is correct.

QUESTION: 73

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. I left my job because I did not (agree to) the company's appraisal policies.

Solution:

agree with persons/ policies etc.Agree to proposals.Thus “agree with” should be used.

QUESTION: 74

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. Father (would have been appreciated) your efforts if you had informed him.

Solution:

father is the doer thus passive should not be used, if the “doer” had been someone else then passive could have been used however father is appreciating the efforts not the other way round that is he is being appreciated by someone.

QUESTION: 75

Improve the bracketed part of the sentence.

Q. Neha was (surprised by) her result.

Solution:

Instead of 'by' we use 'at' with surprise

QUESTION: 76

Select the word with the correct spelling.

Solution:

Blandness: lack of strong emotions, features, or characteristics.

QUESTION: 77

Select the word with the correct spelling.

Solution:

Dithering: to be indecisive.

QUESTION: 78

Select the word with the correct spelling.

Solution:

Throttled: to attack or kill someone by choking or strangling them.

QUESTION: 79

Select the word with the correct spelling.

Solution:

Litigants: a person involved in a lawsuit.

QUESTION: 80

Select the word with the correct spelling.

Solution:

Stoically: without showing one's feelings or complaining about pain or hardship.

QUESTION: 81

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Against the clock

Solution:

Against the clock means in a very limited amount of time; with a shortage of time being the main problem.

QUESTION: 82

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Scapegoat

Solution:

Scapegoat means to make someone take the blame for something.

QUESTION: 83

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

A dime a dozen

Solution:

A dime a dozen means very common and of no particular value.

QUESTION: 84

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

A drop in the bucket

Solution:

A drop in the bucket means a tiny amount, especially when compared to a much larger one.

QUESTION: 85

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Practice makes a man perfect

Solution:

Practice makes a man perfect means only by practicing or repeatedly doing something can one become proficient or skillful at it.

QUESTION: 86

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Pull the plug

Solution:

Pull the plug means to remove, turn off, or discontinue someone's life-support system, resulting in their death.

QUESTION: 87

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

A hot potato

Solution:

A hot potato means a sensitive situation or controversial issue that is difficult to handle and thus gets passed from one person to the next.

QUESTION: 88

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

New kid on the block

Solution:

New kid on the block means a newcomer to a particular place or sphere of activity.

QUESTION: 89

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Water under the bridge

Solution:

Water under the bridge means a prior issue that is now resolved or considered resolved.

QUESTION: 90

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Wag the dog

Solution:

Wag the dog means to change the topic from something that is more important to something that is not.

QUESTION: 91

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

But before I could be inspired by these amazing people, I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and an jalapeno cheesedip. So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even theiradorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight. By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co.
When I finally found a gym I liked, with the best trainers I have had, I unabashedly shared my workouts every day. From shying away from full-length pictures, I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability: I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a newchallenge.

Q. Posts related to which topic does the writer want to remove from her feed?

Solution:

Refer to, “I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and an jalapeno cheesedip.”

QUESTION: 92

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

But before I could be inspired by these amazing people, I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and an jalapeno cheesedip. So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even theiradorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight. By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co.
When I finally found a gym I liked, with the best trainers I have had, I unabashedly shared my workouts every day. From shying away from full-length pictures, I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability: I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a newchallenge.

Q. What has the writer succeeded in doing?

Solution:

Refer to, “I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a newchallenge.”

QUESTION: 93

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

But before I could be inspired by these amazing people, I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and a jalapeno cheese dip. So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even their adorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight. By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co.
When I finally found a gym I liked, with the best trainers I have had, I unabashedly shared my workouts every day. From shying away from full-length pictures, I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability: I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a new challenge.

Q. Which of the following is a page related to chocolate?

Solution:

Refer to, “By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co.”

QUESTION: 94

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

But before I could be inspired by these amazing people, I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and a jalapeno cheese dip. So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even their adorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight. By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co.
When I finally found a gym I liked, with the best trainers I have had, I unabashedly shared my workouts every day. From shying away from full-length pictures, I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability: I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it. Which reminds me, it's time to start a new challenge.

Q. What weight loss program has the writer enrolled in?

Solution:

Refer to, “So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even theiradorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight.

QUESTION: 95

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.
But before I could be inspired by these amazing people, I had to cleanse my feed. I know my weaknesses: just last week, Facebook memories reminded me of a pizza party I'd had two years ago and I ended up ordering a chicken dominator, with garlic breadsticks and a jalapeno cheese dip. So much for Day One of Couch to 5K training. I stayed right on that couch. So far I've unfollowed Buzzfeed Tasty, TasteMade (even their adorable Tiny Kitchen) and several people who have the enviable advantage of being able to eat as much as they want and not put on weight. By my calculations, dark chocolate is healthy, so I'm still following Earth Loaf, Pascati and Mason & Co.
When I finally found a gym I liked, with the best trainers I have had, I unabashedly shared my workouts every day. From shying away from full-length pictures, I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability: I challenged myself to go to the gym for 30 classes straight, and I did it.

Q. What gave the writer accountability?

Solution:

refer to, “I reached a point where I could share videos of myself deadlifting and doing back squats with a barbell across my shoulders. It gave me accountability.”

QUESTION: 96

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

Genetic variation is the cornerstone of evolution, without which there can be no natural selection, and so a low genetic diversity decreases the ability of a species to survive and reproduce, explains lead author YoshanMoodley, Professor at the Department of Zoology, the University of Venda in South Africa.
Two centuries ago, the black rhinoceros – which roamed much of sub-Saharan Africa – had 64 different genetic lineages; but today only 20 of this lineages remain, says the paper. The species is now restricted to five countries, South Africa, Namibia, Kenya, Zimbabwe and Tanzania. Genetically unique populations that once existed in Nigeria, Cameroon, Chad, Eritrea, Ethiopia, Somalia, Mozambique, Malawi and Angola have disappeared. The origins of the 'genetic erosion'coincided with the colonial rule in Africa and the popularity of big game hunting. From the second half of the 20th century, however, poaching for horns has dramatically depleted their population and genetic diversity, especially in Kenya and Tanzania.

Q. What is important for evolution?

Solution:

Refer to, “Genetic variation is the cornerstone of evolution, without which there can be no natural selection, and so a low genetic diversity decreases the ability of a species to survive and reproduce.”

QUESTION: 97

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

Genetic variation is the cornerstone of evolution, without which there can be no natural selection, and so a low genetic diversity decreases the ability of a species to survive and reproduce, explains lead author YoshanMoodley, Professor at the Department of Zoology, the University of Venda in South Africa.
Two centuries ago, the black rhinoceros – which roamed much of sub-Saharan Africa – had 64 different genetic lineages; but today only 20 of this lineages remain, says the paper. The species is now restricted to five countries, South Africa, Namibia, Kenya, Zimbabwe and Tanzania. Genetically unique populations that once existed in Nigeria, Cameroon, Chad, Eritrea, Ethiopia, Somalia, Mozambique, Malawi and Angola have disappeared. The origins of the 'genetic erosion coincided with the colonial rule in Africa and the popularity of big game hunting. From the second half of the 20th century, however, poaching for horns has dramatically depleted their population and genetic diversity, especially in Kenya and Tanzania.

Q. Sub Sharan Africa has lost how many black rhino genetic lineages in 200 years?

Solution:

Refer to, “Two centuries ago, the black rhinoceros – which roamed much of sub-Saharan Africa – had 64 different genetic lineages; but today only 20 of these lineages remain, says the paper.”

QUESTION: 98

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

Genetic variation is the cornerstone of evolution, without which there can be no natural selection, and so a low genetic diversity decreases the ability of a species to survive and reproduce, explains lead author YoshanMoodley, Professor at the Department of Zoology, the University of Venda in South Africa.
Two centuries ago, the black rhinoceros – which roamed much of sub-Saharan Africa – had 64 different genetic lineages; but today only 20 of this lineages remain, says the paper. The species is now restricted to five countries, South Africa, Namibia, Kenya, Zimbabwe and Tanzania. Genetically unique populations that once existed in Nigeria, Cameroon, Chad, Eritrea, Ethiopia, Somalia, Mozambique, Malawi and Angola have disappeared. The origins of the 'genetic erosion coincided with the colonial rule in Africa and the popularity of big game hunting. From the second half of the 20th century, however, poaching for horns has dramatically depleted their population and genetic diversity, especially in Kenya and Tanzania.

Q. Genetically unique black rhinoceros has been lost in all of the following countries, except?

Solution:

Refer to, “The species is now restricted to five countries, South Africa, Namibia, Kenya, Zimbabwe and Tanzania. Genetically unique populations that once existed in Nigeria, Cameroon, Chad, Eritrea, Ethiopia, Somalia, Mozambique, Malawi and Angola have disappeared.”

QUESTION: 99

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

Genetic variation is the cornerstone of evolution, without which there can be no natural selection, and so a low genetic diversity decreases the ability of a species to survive and reproduce, explains lead author YoshanMoodley, Professor at the Department of Zoology, the University of Venda in South Africa.
Two centuries ago, the black rhinoceros – which roamed much of sub-Saharan Africa – had 64 different genetic lineages; but today only 20 of this lineages remain, says the paper. The species is now restricted to five countries, South Africa, Namibia, Kenya, Zimbabwe and Tanzania. Genetically unique populations that once existed in Nigeria, Cameroon, Chad, Eritrea, Ethiopia, Somalia, Mozambique, Malawi and Angola have disappeared. The origins of the 'genetic erosion coincided with the colonial rule in Africa and the popularity of big game hunting. From the second half of the 20th century, however, poaching for horns has dramatically depleted their population and genetic diversity, especially in Kenya and Tanzania.

Q. From the second half of the 20th century what has caused a dramatic fall in the black rhinoceros population?

Solution:

Refer to, “From the second half of the 20th century, however, poaching for horns has dramatically depleted their population and genetic diversity, especially in Kenya and Tanzania.”

QUESTION: 100

Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

Genetic variation is the cornerstone of evolution, without which there can be no natural selection, and so a low genetic diversity decreases the ability of a species to survive and reproduce, explains lead author YoshanMoodley, Professor at the Department of Zoology, the University of Venda in South Africa.
Two centuries ago, the black rhinoceros – which roamed much of sub-Saharan Africa – had 64 different genetic lineages; but today only 20 of this lineages remain, says the paper. The species is now restricted to five countries, South Africa, Namibia, Kenya, Zimbabwe and Tanzania. Genetically unique populations that once existed in Nigeria, Cameroon, Chad, Eritrea, Ethiopia, Somalia, Mozambique, Malawi and Angola have disappeared. The origins of the 'genetic erosion coincided with the colonial rule in Africa and the popularity of big game hunting. From the second half of the 20th century, however, poaching for horns has dramatically depleted their population and genetic diversity, especially in Kenya and Tanzania.

Q. Genetic diversity is proportional to _____________________.

Solution:

Genetic diversity is proportional to the ability of a species to survive and reproduce.

QUESTION: 101

In the following question, a sentence has been given in Direct/Indirect speech. Out of the four alternatives suggested, select the one, which best express the same sentence in Indirect/Direct speech.

Q. Geetal said, " I bought a Honda City yesterday."

Solution:
QUESTION: 102

In the following question, a sentence has been given in Direct/Indirect speech. Out of the four alternatives suggested, select the one, which best express the same sentence in Indirect/Direct speech.

Q. The teacher said to the students, "Don't make noise."

Solution:
QUESTION: 103

In the following question, a sentence has been given in Direct/Indirect speech. Out of the four alternatives suggested, select the one, which best express the same sentence in Indirect/Direct speech.

Q. I said, "My grandfather snored throughout the night."

Solution:
QUESTION: 104

In the following question, a sentence has been given in Direct/Indirect speech. Out of the four alternatives suggested, select the one, which best express the same sentence in Indirect/Direct speech.

Q. He said, “I bought an iPhone 6 yesterday.”

Solution:
QUESTION: 105

In the following question, a sentence has been given in Direct/Indirect speech. Out of the four alternatives suggested, select the one, which best express the same sentence in Indirect/Direct speech.

Q. The Director said, “Can you dancer?” and she said, “No”.

Solution:
QUESTION: 106

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive voice. Out of four alternatives suggested, select the one, which best expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Q. Someone gave the old man a push.

Solution:
QUESTION: 107

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive voice. Out of four alternatives suggested, select the one, which best expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Q. Have the car stolen!

Solution:
QUESTION: 108

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive voice. Out of four alternatives suggested, select the one, which best expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Q. Sunny was driving the car so fast that it slipped at the turn.

Solution:
QUESTION: 109

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive voice. Out of four alternatives suggested, select the one, which best expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Q. Mother filled dark filtered coffee in the cup.

Solution:
QUESTION: 110

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive voice. Out of four alternatives suggested, select the one, which best expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Q. Abhinav Bindra won the gold medal at the 2008 Bejing Olympic Games.

Solution:
QUESTION: 111

Rearrange the parts of the sentence in the correct order.

P- The aim must be to ensure that our country does not experience either paucity or a-surfeit of trained manpower in any specific segment of our economy.
Q- When we set about the task of higher education, we should be absolutely clear in our perception of the goals of education in the specific context of our nation’sdevelopment.
R- No doubt, one of the important aims of education would be to create the required range and nature of trained manpower assessed to be needed by differentsectors of national growth.
S- The entire educational apparatus must be geared progressively to fulfill the requirements of different phases of our growth in every sector primary, secondary andtertiary.

Solution:
QUESTION: 112

Rearrange the parts of the sentence in the correct order.

P- Bureaucratic cultures can smother those who want to respond to shifting conditions.
Q- Arrogant managers can over evaluate their current performance and competitive position listen poorly and learn slowly.
R- And the lack of leadership leaves no force inside these organizations to break out of the morass.
S- Inwardly focused employees can have difficulty seeing the very forces that present threats and opportunities.

Solution:
QUESTION: 113

Rearrange the parts of the sentence in the correct order.

P- However, our environment also needs some help from all of us to get maintained as usual to nourish our lives forever and to never ruin our lives.
Q- It gives us all the things which we need to live our life on this planet.
R- It provides us with better medium to grow and develop.
S- An environment includes all the natural resources which surround us to help in the number of ways.

Solution:
QUESTION: 114

Rearrange the parts of the sentence in the correct order.

P- The starting point can be the experience of a minority within society generally or even the experience of a group of people within a progressive social movement which does not live up to its progressive agenda in every respect.
Q- Within (or after) postmodernism a grand unifying theory no longer seems possible. This does not exclude the possibility or the necessity of dialogue.
R- The starting points of social criticism can be very different and the different forms of socialism never have a monopoly on Social Criticism.
S- Nevertheless most social critics still consider the Critique of capitalism to be central.

Solution:
QUESTION: 115

Rearrange the parts of the sentence in correct order.

P- To those who have known comfort, discomfort is a real torture.
Q- Comfort is now one of the causes of its own spread.
R- The more comfort is brought into the world, the more it is likely to be valued.
S- It has now become a physical habit, a fashion, an ideal to be pursued for its own sake.

Solution:
QUESTION: 116

Rearrange the parts of the sentence in the correct order.

P- In that frame of mind, we have little sense of identity, safety or security.
Q-Courage is required to explore our secret life because we must first withdraw from the social mirror, where we are fed positive and negative feedback continuously.
S- As we get used to this social feedback, it becomes a comfort zone.
R-And we may opt to avoid self-examination and idle away our time in a vacuum of reverie and rationalization.

Solution:
QUESTION: 117

Rearrange the parts of the sentence in the correct order.

P: He was a funny-looking man with a high, bald, dome-shaped head, a face very small in comparison and a long wavy beard.
Q: He didn't work at his trade-a stonecutter, more than what was necessary to keep his wife and three boys alive.
R: His unusual features were standing a joke among his friends.
S: He was a poor man-an idler.

Solution:
QUESTION: 118

Rearrange the parts of the sentence in the correct order.

P: When all the creditworthy people were given loans to a logical limit, they ceased to be a part of the market.
Q: Even this would have been understandable if it could work as an eye-opener.
R: Owing to the materialistic culture elsewhere, it was possible to keep selling newer products to the consumers despite having existing ones which served equally well.
S: They were lured through advertising and marketing techniques of 'dustbinisation' of the customer; and then finally, once they became ready customers, they were given loans and credits to help them buy more and more.

Solution:
QUESTION: 119

Rearrange the parts of the sentence in correct order.

P: And the victims are likely to be the poorest of the poor as well as the very sources of water- rivers, wetlands and aquifers.
Q: In India, water conflicts are likely to worsen before they begin to be resolved.
R: Till then they pose a significant threat to economic growth, security and health of the ecosystem.
S: Water is radically altering and affecting political boundaries all over world, between as well as within countries.

Solution:
QUESTION: 120

Rearrange the parts of the sentence in the correct order.

P: For one, very few entrepreneurs are willing to take on a new outsource, unless it comes with a guarantee of a certain level of sales.
Q: This invariably acts as an incentive for outsources to be lax in developing the business.
R: Despite being the dominant partner in the relationship, the outsourcer doesn't always have all the advantages.
S: The trade refers to it as the minimum guarantee clause, which means that if a outsourcee is unable to reach an anticipated sales level, he will be compensated for the balance amount.
 

Solution:

Related tests