Passive Voice - Practice Quiz (Form The Sentence)


10 Questions MCQ Test English Language for SSC CHSL | Passive Voice - Practice Quiz (Form The Sentence)


Description
This mock test of Passive Voice - Practice Quiz (Form The Sentence) for Verbal helps you for every Verbal entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Verbal Passive Voice - Practice Quiz (Form The Sentence) (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Passive Voice - Practice Quiz (Form The Sentence) quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Verbal students definitely take this Passive Voice - Practice Quiz (Form The Sentence) exercise for a better result in the exam. You can find other Passive Voice - Practice Quiz (Form The Sentence) extra questions, long questions & short questions for Verbal on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A) Form passive voice in appropriate tenses for the following exercise. 

(TV / invent / Baird) 


Solution:

There is an error of full stop. 

It should be like:- 

"TV was invented by Baird."

QUESTION: 2

Finish the work in time.

Solution:

It is the active voice
Passive voice is Let the work be finished in time.

QUESTION: 3

Form passive voice in appropriate tenses for the following exercise. 

(milk / produce / cows)


Solution:

"Milk is produced by cows" 
But there is an error of fulstop (.) 

It should be like :- 

"Milk is produced by cows." 

QUESTION: 4

Form passive voice in appropriate tenses for the following exercise. 

(coffee / grow / in Brazil) 


Solution:

A verb is used to express an occurrence, action, or state. It is the grammatical center of the predicate in a sentence.
An auxiliary verb is a verb which is used in the formation of tenses, moods, tones, etc.
The passive voice and indicates the use of the past participle form of the verb.
Coffee is grown in Brazil.
 

QUESTION: 5

Form passive voice in appropriate tenses for the following exercise. 

(chopsticks / use / in China)


Solution:

Chopsticks are used in China.

QUESTION: 6

Form passive voice in appropriate tenses for the following exercise. 

(plants / water / everyday) 


Solution:

Plants are watered everyday.

QUESTION: 7

Form passive voice in appropriate tenses for the following exercise. 

(the robber / arrested / policeman / yesterday)


Solution:

There is an error of full stop. 

It should be like :- 

"The robber was arrested by policemen yesterday."

QUESTION: 8

Form passive voice in appropriate tenses for the following exercise. 

(injured marines / take to a hospital / now) 


Solution:

'Injured marines are being taken to a hospital now'.

QUESTION: 9

The boys were playing Cricket.

Solution:

Sentence -
the boys are playing cricket.
Voice change -
Cricket is being played by the boys.

QUESTION: 10

Form passive voice in appropriate tenses for the following exercise. 

(the letters / send / last week) 


Solution:

Pasive voice will be :

The letters were sent last week.