Passive Voice - Test (Change The Voice)


10 Questions MCQ Test English Language for SSC CHSL | Passive Voice - Test (Change The Voice)


Description
This mock test of Passive Voice - Test (Change The Voice) for Verbal helps you for every Verbal entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Verbal Passive Voice - Test (Change The Voice) (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Passive Voice - Test (Change The Voice) quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Verbal students definitely take this Passive Voice - Test (Change The Voice) exercise for a better result in the exam. You can find other Passive Voice - Test (Change The Voice) extra questions, long questions & short questions for Verbal on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Convert the following sentences into simple past passive.
1. The company chose me to present the project. 


Solution:

 I was  chosen by the company to present the project.

QUESTION: 2

Convert the following sentences into simple past passive.
Nobody helped him.


Solution:

Simple Past Passive voice is :
He was not helped by anybody.

QUESTION: 3

Convert the following sentences into simple past passive.
They never sent me the bill.


Solution:

When we convert an active sentence in the simple past tense into the passive voice, we use the verb 'was/were + past participle'. 'Was' is used when the subject is a singular noun or pronoun.
So the answer is, 'I was never sent the bill'.
 

QUESTION: 4

Convert the following sentences into simple past passive.
Elmer entertained the guests. 


Solution:

Simple Past Passive Voice
The guests were entertained by Elmer.

QUESTION: 5

Convert the following sentences into simple past passive.
Dennis Bergkamp scored the goal of the year.


Solution:

Passive voice will be :

The goal of the year was scored by Dennis Bergkamp

QUESTION: 6

Convert the following sentences into simple past passive.
The students converted each sentence to passive.


Solution:

The students converted each sentence to passive.
( In  simple past passive)
Each sentence was converted to passive by the students.

QUESTION: 7

Convert the following sentences into simple past passive.
Three men robbed the local bank.


Solution:

The local bank was robbed by three men

QUESTION: 8

Convert the following sentences into simple past passive.
The company executive promoted John.


Solution:
QUESTION: 9

Convert the following sentences into simple past passive.
Yesterday's earthquake shook the whole town.


Solution:

The simple past passive voice is : S + was/ were + V3
The whole town was shaken by earthquake the day before.

QUESTION: 10

Convert the following sentences into simple past passive.
Herman didn't take this speech seriously.


Solution:

This speech was not taken seriously by Herman.

Related tests