Test: Ordering Of Words- 1


10 Questions MCQ Test English Language for SSC CHSL | Test: Ordering Of Words- 1


Description
This mock test of Test: Ordering Of Words- 1 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Banking Exams Test: Ordering Of Words- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Ordering Of Words- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Test: Ordering Of Words- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Ordering Of Words- 1 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

INSTRUCTIONS. In each question below, there is a sentence in which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labeled P, Q, R, and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

Question. When he
P: did not know
Q: he was nervous and
R: heard the hue and cry at midnight
S: what to do

The Proper sequence should be:

Solution:

After looking at the given parts  P, Q, R, and S, it can be concluded that the correct order will be:  

When he → heard the hue and cry at midnight → he was nervous and → did not know → what to do. 

So, correct order is RQPS.

QUESTION: 2

It has been established that

P: Einstein was
Q: although a great scientist
R: weak in arithmetic
S: right from his school days

The Proper sequence should be:

Solution:

The correct order will be:
It has been established that → although a great scientist (Q)→ Einstein was (P)→ weak in arithmetic (R)→ right from his school days(S)

QUESTION: 3

Then

P: it struck me
Q: of course
R: suitable it was
S: how eminently

The Proper sequence should be:

Solution:

The correct order will be:
Then → it struck me (P)→ how eminently (S)→ suitable it was(R) → of course.(Q)

QUESTION: 4

I read an advertisement that said

P: posh, air-conditioned
Q: gentleman of taste
R: are available for
S: fully furnished rooms

The Proper sequence should be:

Solution:

The correct order will be:
I read an advertisement that said → posh, air-conditioned (P)→ fully furnished rooms (S)→ are available for (R)→ gentleman of taste.(Q)

QUESTION: 5

Since the beginning of history

P: have managed to catch
Q: the Eskimos and Red Indians
R: by a very difficult method
S: a few specimens of this aquatic animal

The Proper sequence should be:

Solution:

The correct order will be:
Since the beginning of history → the Eskimos and Red Indians (Q)→ have managed to catch (P)→ a few specimens of this aquatic animal (S)→ by a very difficult method. (R)

QUESTION: 6

A French woman

P: committed suicide
Q: where she had put up
R: who had come to Calcutta
S: by jumping from the first floor balcony of the hotel

The Proper sequence should be:

Solution:

The correct order will be:
A French woman → who had come to calcutta (R)→ committted suicide (P)→ by jumping from the first floor balcony of the hotel (S)→ where she had put up. (Q)

QUESTION: 7

The national unity of a free people

P: to make it impracticable
Q: for there to be an arbitrary administration
R: depends upon a sufficiently even balance of political power
S: against a revolutionary opposition that is irreconcilably opposed to it

The Proper sequence should be:

Solution:

The correct order will be:
The national unity of a free people → depends upon a sufficiently even balance of political power (R)→ against a revolutionary opposition that is irreconcilably opposed to it (S)→ to make it impracticable (P)→ for there to be an arbitrary administration. (Q)

QUESTION: 8

The grocer

P: did not listen to the protests of customer
Q: who was in the habit of weighing less
R: whom he had cheated
S: with great audacity

The Proper sequence should be:

Solution:

The correct order will be:
The grocer → who was in the habit of weighing less (Q)→ did not listen to the protests of customer (P)→ whom he had cheated (R)→ with great audacity. (S)

QUESTION: 9

They felt safer

P: to watch the mountain
Q: of more than five miles
R: as they settled down
S: from a distance

The Proper sequence should be:

Solution:

The correct order will be:
They felt safer → as they settled down  (R)→ to watch the mountain (P)→ from a distance (S)→ of more than five miles.(Q)

QUESTION: 10

People

P: at his dispensary
Q: went to him
R: of all professions
S: for medicine and treatment

The Proper sequence should be:

Solution:

The correct order will be:
People → of all professions (R)→ went to him (Q)→ for medicine and treatment (S)→ at his dispensary.(P)

Related tests