Simplification - MCQ 2


20 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for SSC CGL | Simplification - MCQ 2


Description
This mock test of Simplification - MCQ 2 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Simplification - MCQ 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Simplification - MCQ 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Simplification - MCQ 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Simplification - MCQ 2 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

36 * 1.75 + 24 * 3.25 = ?

Solution:

63 + 78 = 141

QUESTION: 2

16.23 * 12.9 + 17.32 =  ?

Solution:

16.23 * 12.9 = 209.367
209.367 + 17.32 = 226.87

QUESTION: 3

444 ÷ (16*1.5) = ?

Solution:

16 * 1.5 = 24; 444 ÷ 24 = 18.5

QUESTION: 4

? / 529 = 324 / ? 

Solution:

x² = 529 * 324 ⇒ x = 23 * 18 = 414

QUESTION: 5

[18 * 15 – 20] / [(3.2 + 9.4) – 7.6] = ?

Solution:

250 / 5 = 50

QUESTION: 6

85943 – 71206 + 37517 – 3512 + 119 = ?

Solution:

52254 – 3512 + 119 = 48861

QUESTION: 7

2552 ÷ 97 + 34 * 43 – 96 + 69 = ?

Solution:

26 + (34 * 43) – 96 + 69 = 1461

QUESTION: 8

(54679 + 5982 + 32614) – (312 * 69) = ?

Solution:

54679 + 5982 + 32614 = 93275
312 * 69 = 21528
93275 – 21528 = 71747

QUESTION: 9

[(24*16) – (736 ÷ 23)] / [(42*17) ÷ 102]

Solution:

384 – 32 / 714 ÷ 102 = 50.285

QUESTION: 10

5616 ÷ 18 ÷ 8 = ?

Solution:

312 ÷ 8 = 39

QUESTION: 11

72.42 + 385.66 + 4976.38 = ?

Solution:

72.42 + 385.66 + 4976.38 = 5434.46

QUESTION: 12

(9.8 * 2.3 + 4.46) ÷ 3 = 3?

Solution:

9.8 * 2.3 = 22.54
22.54 + 4.46 = 27; 27/3 = 9

QUESTION: 13

(656 ÷ 164)² = √?

Solution:

656 ÷ 164 = 4; √? = 16 ; ? = 256

QUESTION: 14

8934 – 3257 + 481 = ? + 2578

Solution:

9415 – 5835 = 3580

QUESTION: 15

(?)1/4/ 8 = 48/(?)3/4

Solution:

x = 48 * 8 = 384

QUESTION: 16

12.5% of 350 * 8.4% of 250 = ?

Solution:

12.5% of 350 * 8.4% of 250 = 6.25 * 7 * 21 = 918.75

QUESTION: 17

(331 + 19)*(15 – 11)*(37 + 13) = ?

Solution:

(331 + 19)*(15 – 11)*(37 + 13) = 350 * 4 * 50 = 70000

QUESTION: 18

√((444)÷37 + 15 + 11 * (?)) = 7

Solution:

√((444)÷37 + 15 + 11 * (?)) = 7
12 + 15 + 11x = 49
11x + 27 = 49
x = 2

QUESTION: 19

3/14 of 5/13 of 6/7 of 3822 = ?

Solution:

3/14 of 5/13 of 6/7 of 3822 = 3 * 5 * 6 * 3 = 270

QUESTION: 20

69.69 – 51.54 + 73.65 = ? + 32.42

Solution:

69.69 – 51.54 = 18.15
18.15 + 73.65 = 91.80
91.80 – 32.42 = 59.38

Related tests