NABARD Computer Language Practice : 1


30 Questions MCQ Test NABARD Assistant Manager Grade A Mock Test Series | NABARD Computer Language Practice : 1


Description
This mock test of NABARD Computer Language Practice : 1 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams NABARD Computer Language Practice : 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this NABARD Computer Language Practice : 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this NABARD Computer Language Practice : 1 exercise for a better result in the exam. You can find other NABARD Computer Language Practice : 1 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

How many types of Document Views are available in Word 2010?

Solution:

There are 5 types of Document Views in Word 2010 which allow you to view your document in different ways, including Full Screen Reading, Print Layout, Web Layout, Outline and Draft.

QUESTION: 2

The blank white area near the edges of every page in a word document is known as a ________.

Solution:

Margins refer to the blank white areas near the edges of a page. Every page has top, bottom, left and right margins. The area surrounded by these four margins where you write, edit, and format the text is known as the text area. Therefore, if you increase or decrease the margin of a page, you get less or more space for writing text.

QUESTION: 3

Which of the following is a type of chart available in Excel?

Solution:

A chart is used to represent a data graphically through symbols. The commonly used charts in Excel are line bar, area doughnut and pie.

QUESTION: 4

Which of the following Office programs offers the animation feature?

Solution:

Animation refers to a process of creating an illusion of motion of static images. This feature is available in the PowerPoint application of Office Suite.

QUESTION: 5

In MS PowerPoint, what are visual movements referred to as when one slide changes to another?

Solution:

The transition from one slide to another in PowerPoint is known as slide transaction.

QUESTION: 6

In MS Word, ______ is a predefined decorative text that you can add to a document.

Solution:

WordArt includes predefined and pre decorated text that can be added to a document for enhancing its appearance. You can also customise the font size and font colour of the WordArt.

QUESTION: 7

Which of the following feature of Excel allows you to create small charts that you can insert in individual cells?

Solution:

Spark lines are mini charts that you can place inside a cell of a worksheet to represent numerical data. They also allow you to quickly recognise time-based trends or variants in data.

QUESTION: 8

In Excel, a new workbook contains _____ worksheets by default.

Solution:

A new workbook contains only three worksheets, namely, Sheet1, Sheet2 and Sheet3, by default. You can rename your worksheets at any point according to your requirements.

QUESTION: 9

Which of the following protocols is considered connectionless?

Solution:

UDP is a connectionless protocol present on the transport layer.

QUESTION: 10

What is the current version of IMAP?

Solution:

IMAP is an application layer protocol that allows an e-mail client to access an e-mail on remote mail server. The current version, IMAP version 4, is defined by RFC 3501.

QUESTION: 11

The software that is used by search engine to search that Internet for documents using their Web addresses is known as _________.

Solution:

Spider is an important element of a search engine that browses the Internet in a systematic manner.

QUESTION: 12

Which of the following software posts unwanted advertisements on client’s computer?

Solution:

Adware is a software that is used to post unwanted advertisements. Generally, these advertisements are posted as popups.

QUESTION: 13

_________ is a program that appears or pretends to be a genuine application, but actually causes damage to the executable files on the computer.

Solution:

Trojan horse is a malicious program which looks like a normal program and is accompanied with useful application like computer games. When you run the game, the Trojan horse gets activated and destroys the information in the background.

QUESTION: 14

Selling and buying products and services in electronic mode is called ________.

Solution:

E-commerce refers to the electronic mode of selling and buying products and services.

QUESTION: 15

________ ensure secure transfer of data over an unsecured network, such as the Internet.

Solution:

In cryptography, data are sent in such a way that they look completely different from the original data. Thus, cryptography ensures secure transfer of data over an unsecured network.

QUESTION: 16

_________ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks.

Solution:

Software is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks. Computer software, or simply software, is that part of a computer system that consists of encoded information or computer instructions, in contrast to the physical hardware from which the system is built.

QUESTION: 17

Which of the following is an example of computer software?

Solution:

MySQL is an example of computer software. MySQL is an open-source relational database management system (RDBMS).

QUESTION: 18

Auxiliary memory is also called _______________.

Solution:

Auxiliary memory is also called secondary memory.

QUESTION: 19

Which among the following is the shortcut key combination to copy formatting from text?

Solution:

Ctrl + Shift + C is used to copy text formatting.

QUESTION: 20

Which of the following characteristics is used to compute dynamically the results from Excel data?

Solution:

Functions are predefined formulas and are already available in Excel. They are used to compute dynamically the results from Excel data.

QUESTION: 21

The method of Internet access that requires a phone line, but offers faster access speeds than dial-up is the -

Solution:

DSL (Digital Subscriber Line) is a technology for bringing high- bandwidth information to homes and small businesses over ordinary copper telephone lines

QUESTION: 22

Who is the father of computers?

Solution:

Charles Babbage is the father of computers.

QUESTION: 23

Who is the chief of Microsoft?

Solution:

Bill Gates is the chief of Microsoft.

QUESTION: 24

An electronic device, operating under the control of instruction that can accept and process the data, produce output and store the results for future use is called _________.

Solution:

Computer is an electronic device operating under the control of instruction that can accept and process the data, produce output and store the results.

QUESTION: 25

Computer gathers data, which means that they allow users to __________ data.

Solution:

Computer allows user to input data, and by user’s inputs it gathers data.

QUESTION: 26

The smallest unit of information, a computer can understand and process is known as ________.

Solution:

Bit is the smallest unit of information.

QUESTION: 27

POP denotes_______

Solution:

POP is short for Post Office Protocol, a protocol used to retrieve e-mail from a mail server.

QUESTION: 28

Which of the following functions are not performed by servers?

Solution:

A server is an instance of a computer program that accepts and responds to requests made by another program, known as a client. It does not perform the functions of word processing.

QUESTION: 29

'Buy now-pay now’ is commonly used for ___________.

Solution:

A Visa card is buy now, pay now; whereas a credit card is buy now

QUESTION: 30

ARPANET stands for __________.

Solution:

ARPANET stands for Advanced Research Projects Agency Network.

Related tests