NABARD Computer Language Practice : 3


30 Questions MCQ Test NABARD Assistant Manager Grade A Mock Test Series | NABARD Computer Language Practice : 3


Description
This mock test of NABARD Computer Language Practice : 3 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams NABARD Computer Language Practice : 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this NABARD Computer Language Practice : 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this NABARD Computer Language Practice : 3 exercise for a better result in the exam. You can find other NABARD Computer Language Practice : 3 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The term ‘time sharing’ has been replaced by:

Solution:

In computing, multitasking is a concept of performing multiple tasks (also known as processes) over a certain period of time by executing them concurrently. They’ve replaced time sharing terminology.

QUESTION: 2

Press __________ to open ‘Find’ dialog box.

Solution:

Ctrl + F is the short cut key combination to open find dialogue box.

QUESTION: 3

What is the overall term for creating, editing, formatting, storing, retrieving and printing a text document?

Solution:

Word processing is the overall term for creating, editing, formatting, storing, retrieving and printing a text document.

QUESTION: 4

What happens when you click on Insert >> Picture >> Clip Art

Solution:

Insert >> Picture >> Clip Art series of action opens clip art taskbar.

QUESTION: 5

What is a motion path?

Solution:

Motion path is a method of moving items on a slide.

QUESTION: 6

What is that computer program called which translates one program instruction at a time into machine language?

Solution:

Interpreter Takes Single instruction as input and Compiler Takes Entire program as input.

QUESTION: 7

What is another name for additive manufacturing?

Solution:

3D printing, also known as additive manufacturing (AM), are processes used to synthesize a three-dimensional object in which successive layers of material are formed under computer control to create the object.

QUESTION: 8

What is decorative text called, that you can add to a document?

Solution:

WordArt is decorative text that you can add to a document. You can make changes to WordArt, such as the font size and the text colour, by using the drawing tools options available automatically after you insert or select the WordArt in a document.

QUESTION: 9

If a word is typed that is not in MS Word's dictionary, a wavy underline appears below the word. What is the color of the underline that appears in this situation?

Solution:

This indicates either a possible spelling error or that Word doesn't recognize a word, such as a proper name or place. Green underline- Word thinks that grammar should be revised. Blue underline- A word is spelled correctly but does not seem to be the correct word for the sentence.

QUESTION: 10

A type of instruction that can produce several lines of machine language code is called a ______.

Solution:

A Macro instruction is a line of computer program coding that results in one or more lines of program coding in the target programming language, sets variables for use by other statements, etc.

QUESTION: 11

The _______ appears automatically when you select text in an Office suite program, such as word, Excel or PowerPoint.

Solution:

The mini toolbar is a small formatting toolbar that appears when a text is selected in one of the Office suite applications. The toolbar is specifically used for formatting the selected text. It allows you to set font type, size, color and style. It also helps in setting the alignment and indentation of the selected text.

QUESTION: 12

The startup routine runs, when machine boots up is known as _____________.

Solution:

The startup routine runs, when machine boots up is BOOT up.

QUESTION: 13

Which of the following is not an in-built software application found in MS windows?

Solution:

MS Word is not an in-built application of windows. However, it can be downloaded.

QUESTION: 14

The key F12 opens a ______.

Solution:

The key F12 opens a Save As dialog box.

QUESTION: 15

The operation of combining two cells into a single cell in Excel is referred to as ________.

Solution:

The operation of combining two cells into a single cell in Excel is referred to as merge cells.

QUESTION: 16

What is the default the cell content alignment in Excel?

Solution:

Text left aligned and numbers right aligned is default alignment in

QUESTION: 17

__________ are graphics created using computers and, more generally, the representation and manipulation of image data by a computer with help from specialized software and hardware.

Solution:

Computer graphics are pictures and movies created using computers – usually referring to image data created by a computer specifically with help from specialized graphical hardware and software.

QUESTION: 18

= Sum (S3 : S10) is an example of a

Solution:

It is a formula to get sum of the data from cell number S3 to S10.

QUESTION: 19

Which among the following is the short cut key for slideshow?

Solution:

F5 is the shortcut key for slideshow.

QUESTION: 20

To switch the slide orientation between portrait and landscape – Click __________ and select Portrait or Landscape as your requirement.

Solution:

You have to select slide orientation to change orientation.

QUESTION: 21

Which bar is usually located below the Title Bar that provides categorized options?

Solution:

The Menu Bar is the horizontal band that contains commands and options that can be chosen.

QUESTION: 22

Inheritance is the ability of an object to pass on its characteristics to its ____________.

Solution:

A superclass passes its characteristics to it's subclass in concept of inheritance in programming languages.

QUESTION: 23

What does the computer Motherboard contains that houses setting configurations and is powered by the onboard battery?

Solution:

The CMOS is a physical part of the motherboard: it is a memory chip that houses setting configurations and is powered by the onboard battery. The CMOS is reset and loses all custom settings in case the battery runs out of energy, additionally, the system clock resets when the CMOS loses power.

QUESTION: 24

System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and __________ software to work together.

Solution:

System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and application software to work together.

QUESTION: 25

The default and maximum size of text filed in Access is ______.

Solution:

The default and maximum size of text filed in Access is 50 and 255 characters.

QUESTION: 26

Which among the following term is used for: Unauthorized copying of software to be used for personal gain instead of personal backups?

Solution:

Software piracy is the illegal copying, distribution, or use of software.

QUESTION: 27

Type _______to start a numbered list, and then press SPACEBAR or the TAB key.

Solution:

1. -> Spacebar -> enter, will start numbered list.

QUESTION: 28

A/(n) ___________ is an object embedded in a web page or email, which unobtrusively (usually invisibly) allows checking that a user has accessed the content.

Solution:

Common uses of web beacon are email tracking and page tagging for web analytics. Its alternative names are web bug, tracking bug, tag, or page tag.

QUESTION: 29

In which process, each program is split into fixed size program components called pages?

Solution:

Paging is a process in which each program is split into fixed size program components called pages. Some pages of it are loaded in the main memory, depending upon the storage availability and requirement to execute program.

QUESTION: 30

How many rows are there in latest version of MS Excel?

Solution:

In latest version there are 1,048,576 rows by 16,384 columns.