NABARD Computer Language Practice : 4


30 Questions MCQ Test NABARD Assistant Manager Grade A Mock Test Series | NABARD Computer Language Practice : 4


Description
This mock test of NABARD Computer Language Practice : 4 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams NABARD Computer Language Practice : 4 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this NABARD Computer Language Practice : 4 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this NABARD Computer Language Practice : 4 exercise for a better result in the exam. You can find other NABARD Computer Language Practice : 4 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A CPU contains ……………………..

Solution:

A CPU contains a control unit and an arithmetic logic unit.

QUESTION: 2

In a silicon chip of complete electronic circuit with transistors and other the electronic devices is called—

Solution:

An integrated circuit, or IC, is small chip that can function as an amplifier, oscillator, timer, microprocessor, or even computer memory. An IC is a small wafer, usually made of silicon, that can hold anywhere from hundreds to millions of transistors, resistors, and capacitors.

QUESTION: 3

By which printer a character prints in only one stroke?

Solution:

Dot matrix printing or impact matrix printing is a type of computer printing which uses a print head that moves back-and-forth, or in an up-and-down motion, on the page and prints by impact, striking an ink-soaked cloth ribbon against the paper. Dot matrix printer prints character in only one stroke.

QUESTION: 4

Which of the following is a Powerful key that lets you exit a program when pushed?

Solution:

Escape key found on most computer keyboards and used for any of various functions, as to interrupt or cancel the current process or running program, or to close a pop-up window.

QUESTION: 5

Storage media such as a CD read and write information using __________

Solution:

Storage media such as a CD read and write information using a laser beam of red light.

QUESTION: 6

The set of instructions which tell a computer what to do is called.....

Solution:

A computer program is a set of instructions which tell a computer what to do.

QUESTION: 7

What is terminal?

Solution:

A computer terminal is an electronic or electromechanical hardware device that is used for entering data into, and displaying data from, a computer or a computing system.

QUESTION: 8

LANs can be connected by devices called ______ which operate on the data link layer.

Solution:

LANs can be connected by bridges. Bridge is a device used to connect two separate Ethernet networks into one extended Ethernet.

QUESTION: 9

What is the most common way to get a virus in your computer's hard disk ?

Solution:

Opening a virus contain mail is a most common way to get a virus in your computer.

QUESTION: 10

Which of the following is related with 202.191.149.218?

Solution:

202.191.149.218 is an IP address

QUESTION: 11

Java was introduced by which among the following organisation?

Solution:

Java was introduced by Sun Microsystems.

QUESTION: 12

ER Diagram in DBMS is a graphical method used to represent _________.

Solution:

An ER model is composed of entity types (which classify the things of interest) and specifies relationships that can exist between instances of those entity types.

QUESTION: 13

What is Visual FOXPRO?

Solution:

Visual FoxPro is a data-centric, object-oriented, procedural, programming language produced by Microsoft. It is derived from FoxPro (originally known as FoxBASE) which was developed by Fox Software beginning in 1984.

QUESTION: 14

The term ‘time sharing’ has been replaced by:

Solution:

In computing, multitasking is a concept of performing multiple tasks (also known as processes) over a certain period of time by executing them concurrently. They’ve replaced time sharing terminology.

QUESTION: 15

The analytical engine developed during first generation of computers used __________ as a memory unit. 

Solution:

The analytical engine developed during first generation of computers used counter wheels as a memory unit

QUESTION: 16

The process of connecting/ accessing to an account is called as:

Solution:

Login is the process of connecting/ accessing to an account.

QUESTION: 17

Which of the following is true about Assembly language?

Solution:

An assembly (or assembler) language, is a low-level programming language for a computer, or other programmable device.

QUESTION: 18

A ___________ search engine is a search tool that uses another search engine's data to produce their own results from the Internet.

Solution:

A metasearch engine (or aggregator) is a search tool that uses another search engine's data to produce their own results from the Internet. Metasearch engines take input from a user and simultaneously send out queries to third party search engines for results.

QUESTION: 19

Which of the following is a programming language for creating special programs like applets?

Solution:

Java can be used to create applets. Applet is a very small application, especially a utility program performing one or a few simple functions.

QUESTION: 20

Which type of virus is generally scripted into common application programs like Excel and Word to infect the other documents and spreads to the other parts when the application is running?

Solution:

A macro virus is a computer virus that "infects" a Microsoft Word or similar application and causes a sequence of actions to be performed automatically when the application is started or something else triggers it.

QUESTION: 21

__________ has the shortest access times.

Solution:

Cache Memory has shortest access time. Cache memory, also called CPU memory, is random access memory (RAM) that a computer microprocessor can access more quickly than it can access regular RAM.

QUESTION: 22

The device that can both feed data into and accept data from a computer is called _________

Solution:

I/O Device or Input Output device can both feed data into and accept data from a computer.

QUESTION: 23

Which among the following is the latest version of Microsoft Windows?

Solution:

Windows 10 is the latest version of Microsoft's Windows operating system.

QUESTION: 24

To delete the selected item permanently, press __________.

Solution:

Shift + Delete will delete the selected item permanently.

QUESTION: 25

The two ways to arrange multiple windows on the desktop are:

Solution:

cascade and tile are two ways to arrange multiple windows on the desktop.

QUESTION: 26

The coding language used to create documents for use on the Internet is __________.

Solution:

HTML, Hyper Text Markup Language is used to create documents/pages for use on world wide web.

QUESTION: 27

What is an E-mail?

Solution:

Email is transmission of files and messages through computer network.

QUESTION: 28

Smart card is:

Solution:

Smart Cards have microprocessor in them.

QUESTION: 29

Which among the following is the largest unit of storage?

Solution:

Among the given options PB or Petabyte is the largest unit of storage and 1PB is equivalent to 1024 TB or Terabyte

QUESTION: 30

Website can be a collection of ________.

Solution:

A website may include all of following: HTML Documents, graphic files and audio and video files.

Similar Content

Related tests