Partial Derivatives And Euler's Equation NAT


10 Questions MCQ Test Topic wise Tests for IIT JAM Physics | Partial Derivatives And Euler's Equation NAT


Description
This mock test of Partial Derivatives And Euler's Equation NAT for Physics helps you for every Physics entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Physics Partial Derivatives And Euler's Equation NAT (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Partial Derivatives And Euler's Equation NAT quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Physics students definitely take this Partial Derivatives And Euler's Equation NAT exercise for a better result in the exam. You can find other Partial Derivatives And Euler's Equation NAT extra questions, long questions & short questions for Physics on EduRev as well by searching above.
*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 1

  then the value of x2fxx + 2xyfxy + y2fyy =


Solution:




The correct answer is: 0

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 2

If u(x, y) = eαx+βy satisfy the condition uxx - 7uxy + 12uyy = 0. α2 - 7αβ + β2 = ____


Solution:

We are given with 

put these values in the given relation, we get

The correct answer is: 0

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 3

Let f = yx, what is  at x = 2, y = 1


Solution:

f = yx

The correct answer is: 1

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 4

If  z = 2(ax + by)2 – (x2 + y2)  and  a2 + b2 = 1 then find the value of 


Solution:



= 4(1) – 4 = 0
The correct answer is: 1

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 5


Solution:

v is homogeneous function of degree 3

The correct answer is: 3

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 6

If u = log(tan x + tan y + tan z), then (sin 2x) ux + (sin 2y)uy + sin 2z)uz is equal to


Solution:





The correct answer is: 2

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 7

If  f(x, y) = x3y – xy3  then 


Solution:

1 – 12 = –11

The correct answer is: 0

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 8

If w = x2cos xy, then  Find the value of a + b.


Solution:

We have 

= 1 - 0 = 1

a + b = 1

The correct answer is: 1

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 9

If v = log(x2 + y2) then vxx + vyy equal to


Solution:

The correct answer is: 0

*Answer can only contain numeric values
QUESTION: 10

If  z = eax+by f(ax - by) then the value of  The value of n is


Solution:

= 2abz

The correct answer is: 2