Test: Definite Integral (Competition Level) - 1


30 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) Class 12 | Test: Definite Integral (Competition Level) - 1


Description
This mock test of Test: Definite Integral (Competition Level) - 1 for JEE helps you for every JEE entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for JEE Test: Definite Integral (Competition Level) - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Definite Integral (Competition Level) - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. JEE students definitely take this Test: Definite Integral (Competition Level) - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Definite Integral (Competition Level) - 1 extra questions, long questions & short questions for JEE on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Solution:

Given 

QUESTION: 2

 if then 

Solution:

Even  function 

QUESTION: 3

Solution:


QUESTION: 4

Solution:

use 

QUESTION: 5

Solution:


QUESTION: 6

Solution:
QUESTION: 7

Solution:


Period of |sinx| is π
Therefore, the integration becomes


= (-9) *(-1)*( [cosx]x=2π – [cosx]x=π)
= 9 * (1 – (-1))
= 18

QUESTION: 8

Solution:

Given 

QUESTION: 9

if    ​from

Solution:


QUESTION: 10

Solution:

QUESTION: 11

If 

Solution:

use 

QUESTION: 12

Solution:

QUESTION: 13

If 0 < a < c, 0 < b < c then 

Solution:

QUESTION: 14

Solution:

QUESTION: 15

Solution:

Put x4 =t

QUESTION: 16

If 

Solution:

Sin x = t

QUESTION: 17

Solution:

Split into two integrals

QUESTION: 18

Solution:

Put 1/x= t

QUESTION: 19

Solution:

QUESTION: 20

Solution:

Log x = t

QUESTION: 21

Solution:

QUESTION: 22

Solution:


QUESTION: 23

Solution:

QUESTION: 24

If   and 

Solution:

QUESTION: 25

Solution:

Given function is odd

QUESTION: 26

Solution:

x11 cos x is an odd function.

QUESTION: 27

The function  is

Solution:

Solution we know that if f(t) is an odd function the  dt is given integral since   is odd, the given integral is even

QUESTION: 28

Value of 

Solution:

Given 

QUESTION: 29

Solution:

use formula 

QUESTION: 30

Solution:

Using