Olympiad Test: Analogy And Classification - 2


10 Questions MCQ Test National Cyber Olympiad Class 5 | Olympiad Test: Analogy And Classification - 2


Description
Attempt Olympiad Test: Analogy And Classification - 2 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 5 preparation | Free important questions MCQ to study National Cyber Olympiad Class 5 for Class 5 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Gill is related to Lamellae in the same way as Lung is related to

Solution:

Second is the oxygen absorbing part of the first.

QUESTION: 2

Dwell is related to Denizen in the same way as Inherit is related to

Solution:

When denizen dwells, he occupies the place.
When heir inherits, he occupies the throne.

QUESTION: 3

Solicitous is related to Concern in the same way as Verbose is related to

Solution:

First exhibits the second.

QUESTION: 4

Mouse is related to Cat in the same way as Fly is related to 

Solution:

Second feeds on the first.

QUESTION: 5

Brain is related to Cranium in the same way as Pearl is related to

Solution:

First is enclosed by the second.

QUESTION: 6

Horse is related to Hay in the same way as Cow is related to

Solution:

Second is the food for the first.

QUESTION: 7

Abduction is related to Kidnapping in the same way as Larceny is related to

Solution:

The word in each pair is synonyms.

QUESTION: 8

Street is related to Lane in the same way as Road is related to

Solution:

Second is a narrower form of the first.

QUESTION: 9

Concert is related to Theatre in the same way as Banquet is related to

Solution:

Second is the place where the first is held.

QUESTION: 10

Statue is related to Shape in the same way as Song is related to

Solution:

Second is the criteria by which the quality of the first is determined.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code