Olympiad Test: Odd One Out - 2


20 Questions MCQ Test Mathematics Olympiad Class 7 | Olympiad Test: Odd One Out - 2


Description
This mock test of Olympiad Test: Odd One Out - 2 for Class 7 helps you for every Class 7 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 7 Olympiad Test: Odd One Out - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Olympiad Test: Odd One Out - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 7 students definitely take this Olympiad Test: Odd One Out - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Olympiad Test: Odd One Out - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 7 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Oil are products obtained from milk.

QUESTION: 2

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Ayurveda are names of holy scriptures, the four Vedas. Ayurveda is a branch of medicine.

QUESTION: 3

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Eagle are flightless birds.

QUESTION: 4

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Mustard are food grains, while mustard is an oilseed.

QUESTION: 5

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Society represent a single dwelling unit.

QUESTION: 6

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Reader are persons involved in the preparation of a journal, newspaper or magazine.

QUESTION: 7

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Fox are domestic animals while fox is a wild animal.

QUESTION: 8

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except School are dwelling places.

QUESTION: 9

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are different modes of travel.

QUESTION: 10

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Sober are emotions.

QUESTION: 11

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Camel have horns.

QUESTION: 12

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except India are islands while India is a peninsula.

QUESTION: 13

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Microphone are related to eyes.

QUESTION: 14

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Sitar are wind instruments while sitar is a string instrument.

QUESTION: 15

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Gaze are animals found in the mountains.

QUESTION: 16

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Bear belong to the cat family.

QUESTION: 17

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Director spend money.

QUESTION: 18

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

In all except Trifle, ‘tri’ indicates ‘three’.

QUESTION: 19

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Locust are reptiles, while locust is an insect.

QUESTION: 20

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are parts of a calendar.