Analogy And Classification


20 Questions MCQ Test Science Olympiad Class 4 | Analogy And Classification


Description
Attempt Analogy And Classification | 20 questions in 40 minutes | Mock test for Class 4 preparation | Free important questions MCQ to study Science Olympiad Class 4 for Class 4 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Sword is related to Slaughter in the same way as Scalpel is related to

Solution:

Second denotes the purpose for which the first is used.

QUESTION: 2

Life is related to Autobiography in the same way as Witness is related to

Solution:

Second contains an account of the first.

QUESTION: 3

Chef is related to Restaurant in the same way as Druggist is related to

Solution:

Second is the working place of the first.

QUESTION: 4

Jade is related to Green in the same way as Garnet is related to

Solution:

Jade is a green precious stone and garnet is a red precious stone.

QUESTION: 5

Dancer is related to Stage in the same way as Priest is related to

Solution:

Second is the place for the first to perform on. 

QUESTION: 6

Birds are related to Aviary in the same way as Bees is related to

Solution:

Second denotes the place where the first is kept and reared.

QUESTION: 7

Resign is related to Politician in the same way as Abdicate is related to

Solution:

First denotes the act leaving the post of the second willingly.

QUESTION: 8

Scissors is related to Cloth in the same way as Scythe is related to

Solution:

First is used to cut the second.

QUESTION: 9

Gardener is related to Trowel in the same way as Seamstress is related to

Solution:

Second is the tool used by the first.

QUESTION: 10

Prose is related to Writing in the same way as Lisp is related to

Solution:

First is a type of second.

QUESTION: 11

Estonia is related to Rouble in the same way as Chile is related to

Solution:

Rouble is the currency of Estonia and Peso is the currency of Chile.

QUESTION: 12

Engineer is related to Machine in the same way as Doctor is related to

Solution:

First tackles the second.

QUESTION: 13

Neck is related to Tie in the same way as Waist is related to

Solution:

Tie is worn in the neck and belt is worn on the waist.

QUESTION: 14

Oriya is related to Orissa in the same way as Dogri is related to

Solution:

Oriya is language of Orissa likewise dogri is language of Jammu.

QUESTION: 15

Satyajit is related to Films in the same way as Picasso is related to

Solution:

Satyajit Ray is a famous personality in the field of films. Similarly, Picasso is an eminent painter.

QUESTION: 16

South is related to North-West in the same way as West is related to​

Solution:
QUESTION: 17

Bull is related to Draught in the same way as Cow is related to

Solution:
QUESTION: 18

Summit is related to Apex in the same way as Summon is related to

Solution:
QUESTION: 19

Distil is related to Whisky in the same way as Brew is related to

Solution:
QUESTION: 20

DDT is related to Abbreviation in the same way as LASER is related to

Solution:
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code