Olympiad Test: Alphabet Test - 2


10 Questions MCQ Test Science Olympiad Class 8 | Olympiad Test: Alphabet Test - 2


Description
Attempt Olympiad Test: Alphabet Test - 2 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 8 preparation | Free important questions MCQ to study Science Olympiad Class 8 for Class 8 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Arrange the given words in the alphabetical order and choose theword that comes last.

Solution:

Accurate, Agriculture, Assignment, Attention

QUESTION: 2

Arrange the given words in the alphabetical order and choose theword that comes last.

Solution:

Registrar, Registration, Restriction, Resume

QUESTION: 3

Arrange the given words in the alphabetical order and choose theword that comes last.

Solution:

Hill, Holiday, Honest, Hunter

QUESTION: 4

Arrange the given words in the alphabetical order and choose theword that comes last.

Solution:

Test, Train, Treat, Triple.

QUESTION: 5

Arrange the given words in the alphabetical order and choose the word that comes last.

Solution:

Eager, Earn, Else, Empty

QUESTION: 6

Each of thefollowing question is based on the following alphabet series.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U VW X Y Z.
Q. Which letter is fifth to the right of eighth letter from the right end of the alphabet?

Solution:

QUESTION: 7

Each of thefollowing question is based on the following alphabet series.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U VW X Y Z.
Q. If the order of English alphabet is reversed then which letter would be exactly in the middle?

Solution:

Z Y X W V U T S R Q P O N M L K J I H G F E D C B A

QUESTION: 8

Each of the following question is based on the following alphabet series.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U VW X Y Z.
Q. If only first half of the given alphabet is reversed, how many letters will be there between J and S?

Solution:

QUESTION: 9

Each of the following question is based on the following alphabet series.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U VW X Y Z.
Q. Which letter in the alphabet is as far from G as T is from M?

Solution:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

QUESTION: 10

Each of thefollowing question is based on the following alphabet series.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U VW X Y Z.
Q. If the given alphabet is written in the reverse order then which letter would be sixth letter to the right of P?

Solution:

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code