Legal Current Affairs Test - 3


10 Questions MCQ Test Current Affairs & General Knowledge | Legal Current Affairs Test - 3


Description
Attempt Legal Current Affairs Test - 3 | 10 questions in 10 minutes | Mock test for CLAT preparation | Free important questions MCQ to study Current Affairs & General Knowledge for CLAT Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Who is the current president of European Central Bank?

Solution:

Christine Madeleine Odette Lagarde is a French politician and lawyer serving as President of the European Central Bank since November 2019. Between July 2011 and November 2019, she served as chair and managing director of the International Monetary Fund.
Hence, option B is correct.

QUESTION: 2

Who is currently the president of European Commission?

Solution:

The President of the European Commission is Ursula von der Leyen.
Hence, option C is correct.

QUESTION: 3

Who is presently the president of European Council?

Solution:

The President of the European Council is Charles Michel.
Hence, option D is correct

QUESTION: 4

Which of the following is both a country and a continent?

Solution:

Australia is both a continent and country. Australia has 7 states and 1 capital territory: Western Australia, Northern Territory, South Australia, Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, and Australian Capital Territory.
Hence, option C is correct.

QUESTION: 5

When was Google founded?

Solution:

Google was founded in September 1998 by Larry Page and Sergey Brin while they were Ph.D. students at Stanford University in California.
Hence, option C is correct.

QUESTION: 6

When did Google launch its service in India?

Solution:

Google India started with five employees in 2004 and since then has grown to be amongst the largest Google employee bases outside of U.S. with close to 1700 employees. And as smartphones have brought millions more online, Indians have become some of the most enthusiastic Google users.
Hence, option B is correct.

QUESTION: 7

Who is the current CEO of Google?

Solution:

Pichai Sundararajan, known as Sundar Pichai, is an Indian-American business executive. He is the chief executive officer of Alphabet Inc. and its subsidiary Google LLC. Born in Madurai, India, Pichai earned his degree from the Indian Institute of Technology Kharagpur in metallurgical engineering.
Hence, option D is correct.

QUESTION: 8

Which of the following is the parent organisation of Google?

Solution:

Alphabet Inc. is an American multinational conglomerate headquartered in Mountain View, California. It was created through a restructuring of Google on October 2, 2015, and became the parent company of Google and several former Google subsidiaries.
Hence, option A is correct.

QUESTION: 9

Who is the current president of France?

Solution:

The current president of the French Republic is Emmanuel Macron, who succeeded François Hollande on 14 May 2017.
Hence, option B is correct.

QUESTION: 10

When did PM Narendra Modi announce the decision to impose national lockdown in the view of the pandemic?

Solution:

As the death toll from COVID-19 rose to 12, Prime Minister Narendra Modi on March 24 announced a 21-day lockdown for the entire country, stating that it was the only way to break the chain of infection. The 1st phase of lockdown was in effect till April 14.
Hence, option B is correct.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code