Test: Continuous Time Convolution


20 Questions MCQ Test Signal and System | Test: Continuous Time Convolution


Description
This mock test of Test: Continuous Time Convolution for Electrical Engineering (EE) helps you for every Electrical Engineering (EE) entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Electrical Engineering (EE) Test: Continuous Time Convolution (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Continuous Time Convolution quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Electrical Engineering (EE) students definitely take this Test: Continuous Time Convolution exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Continuous Time Convolution extra questions, long questions & short questions for Electrical Engineering (EE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Find the value of h[n]*d[n-1], d[n] being the delta function.

Solution:

Convolution of a function with a delta function shifts accordingly.

QUESTION: 2

Evaluate (exp(-at)u(t))*u(t), u(t) being the heaviside function.

Solution:

Use the convolution formula.

QUESTION: 3

Find the value of h[n]*d[n-5], d[n] being the delta function.

Solution:

Convolution of a function with a delta function shifts accordingly.

QUESTION: 4

Evaluate (exp(-4t)u(t))*u(t), u(t) being the heaviside function.

Solution:

Use the convolution formula.

QUESTION: 5

Find the value of h[n-1]*d[n-1], d[n] being the delta function.

Solution:

Convolution of a function with a delta function shifts accordingly.

QUESTION: 6

Find the convolution of x(t) = exp(2t)u(-t), and h(t) = u(t-3)

Solution:

Divide it into 2 sectors and apply the convolution formula.

QUESTION: 7

 Find the value of h[n]*d[n+1], d[n] being the delta function.

Solution:

Convolution of a function with a delta function shifts accordingly.

QUESTION: 8

Find the convolution of x(t) = exp(3t)u(-t), and h(t) = u(t-3)

Solution:

Divide it into 2 sectors and apply the convolution formula.

QUESTION: 9

 Find the value of d(t-34)*x(t+56), d(t) being the delta function.

Solution:

Convolution of a function with a delta function shifts accordingly.

QUESTION: 10

Find x(t)*u(t)

Solution:

Apply the convolution formula. The above corollary exists for any x(t) [not impulsive].

QUESTION: 11

 Find the value of [d(t) – d(t-1)] * -x[t+1].

Solution:

The delta function convolved with another function results in the shifted function.

QUESTION: 12

If h1, h2 and h3 are cascaded, find the overall impulse response

Solution:

The resultant impulse response will be the convolution of all the subsequent impulse responses.

QUESTION: 13

 Find the value of [d(t-3) – d(t-1)] * x[t+3].

Solution:

The delta function convolved with another function results in the shifted function.

QUESTION: 14

 If h1, h2 and h3 are cascaded, and h1 = u(t), h2 = d(t) and h3 = d(t), find the overall impulse response

Solution:

The resultant impulse response will be the convolution of all the subsequent impulse responses.

QUESTION: 15

Find the value of [d(t) – u(t-1)] * x[t+1].

Solution:

The delta function convolved with another function results in the shifted function.

QUESTION: 16

If h1, h2 and h3 are cascaded, and h1 = u(t+4), h2 = d(t-3) and h3 = d(t-5), find the overall impulse response

Solution:

The resultant impulse response will be the convolution of all the subsequent impulse responses.

QUESTION: 17

Find the value of [u(t) – d(t-1)] * -x[t+1].

Solution:

The delta function convolved with another function results in the shifted function.

QUESTION: 18

If h1, h2 and h3 are parallelly summed, find the overall impulse response

Solution:

The resultant impulse response will be the convolution of all the subsequent impulse responses.

QUESTION: 19

 Find the value of [u(t) – u(t+1)] * x[t+1].

Solution:

The delta function convolved with another function results in the shifted function.

QUESTION: 20

 If h1, h2 and h3 are cascaded, and h1 = u(t), h2 = exp(t) and h3 = sin(t), find the overall impulse response

Solution:

The resultant impulse response will be the convolution of all the subsequent impulse responses.