Olympiad Test: Coding Decoding - 1


10 Questions MCQ Test National Cyber Olympiad Class 8 | Olympiad Test: Coding Decoding - 1


Description
Attempt Olympiad Test: Coding Decoding - 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 8 preparation | Free important questions MCQ to study National Cyber Olympiad Class 8 for Class 8 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

If in a certain language APRIL is coded as BQSJM, then how will MARCH be coded?

Solution:

Each letter of the given word has moved one step ahead in the code.

QUESTION: 2

If in a certain language TRAIN is coded as SQZHM, then how will SCOOTER be coded?

Solution:

Each letter of the given word is replaced a letter, in the alphabetic order in its code.

QUESTION: 3

If in a certain language GANGA is coded as ICPIC, then how will YAMUNA be coded?

Solution:

Each letter of the given word has moved two steps forward in its alphabetic order to form its code.

QUESTION: 4

If in a certain language INCOME is coded as JMDNND, then how will DIRECT be coded?

Solution:

Letters placed at odd and even places in the given word respectively move one step forward and backward in the alphabetic order to define the coded word.

QUESTION: 5

If in a certain language BANK is coded as ZYLI, then how will DIRECT be coded?

Solution:

Each letter of the given word is moved two steps backward in the alphabetic order to define its code.

QUESTION: 6

If in a certain language CONTROL is coded as BPMUQPK, then how will SYSTEM be coded?

Solution:

Letters placed at odd and even places in the given word have respectively moved one step backward and forward in the alphabetic order to define the coded word.

QUESTION: 7

If in a certain language CONCISE is coded as CPNDITE, then how will GLANCE be coded?

Solution:

Letters placed at the odd places in the given word remain unchanged, while those at even places move one step forward in alphabetic order to define the coded word.

QUESTION: 8

If in a certain language BALANCE is coded as CAMAOCF, then how will DELHI be coded?

Solution:

Letters placed at the even places in the given word remain unchanged, while those at odd places move one step forward in alphabetic order to define its code.

QUESTION: 9

If in a certain language ENGLISH is coded as CLEJGQF, then how will SPORTS be coded?

Solution:

Each letter of the given word is moved twostep backward in the alphabetic order to define its code.

QUESTION: 10

If in a certain language HISTORY is coded as YROTSIH, then how will POLITICS be coded?

Solution:

Letters of the word have been just reversed to define its code.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code