Data Link Layer And MAC-Sublayer (Basic Level) - 1


10 Questions MCQ Test Question Bank for GATE Computer Science Engineering | Data Link Layer And MAC-Sublayer (Basic Level) - 1


Description
This mock test of Data Link Layer And MAC-Sublayer (Basic Level) - 1 for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Data Link Layer And MAC-Sublayer (Basic Level) - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Data Link Layer And MAC-Sublayer (Basic Level) - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Data Link Layer And MAC-Sublayer (Basic Level) - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Data Link Layer And MAC-Sublayer (Basic Level) - 1 extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The Hamming distance between 001111 and 010011 is

Solution:

The hamming distance is the minimum number of positions where any two legal code words differ by bit.
Hamming distance between 001111 and 010011 is 3.

QUESTION: 2

Which of the following is not a field in the Ethernet message packet?​

Solution:

Pincode is not related to ethernet message packet.

QUESTION: 3

The frequency range at which the LAN coaxial cables will be used is

Solution:

The frequency range of coaxial cable

QUESTION: 4

A packet-switching network

Solution:

Packet-switching network reduce cost using an inform ation utility and allow communication channels to be shared among more than one user.

QUESTION: 5

Local area networks can transmit

Solution:

Local area network can transmit faster than telecommunications over public telephone lines because they uses twisted pair wiring or coaxial cable, which has faster data transmission rate

QUESTION: 6

A T-switch is used to

Solution:

We have 2, 4, 6 device T-switches. It we use 4 device T-switch then T-switch used to manage a shared resource between 4 devices.

QUESTION: 7

FDDI is

Solution:

Fiber distributed data interface (FDDI) is a local area network. It supports data rates of 100 Mbps and provides a high speed alternative to Ethernet and Token Ring. It is a ring network

QUESTION: 8

Communication via circuit switching involves three phases which are:

Solution:

Circuit switching involves connection establishment data transfer and connection release as three phases in communication.

QUESTION: 9

Error detection at the data link layer is achieved by

Solution:

Error detection at data link layer is achieved by CRC.

QUESTION: 10

End-to-end connectivity is provided form host- to-host in

Solution:

Network layer provides host-to-host connectivity. Hop-to-hop connectivity is provided by data Sink layer. Transport layer provides end to end (process-to-process) connectivity.

Similar Content

Related tests