Network Layer And Transport Layer (Advance Level) - 1


15 Questions MCQ Test Question Bank for GATE Computer Science Engineering | Network Layer And Transport Layer (Advance Level) - 1


Description
This mock test of Network Layer And Transport Layer (Advance Level) - 1 for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Network Layer And Transport Layer (Advance Level) - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Network Layer And Transport Layer (Advance Level) - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Network Layer And Transport Layer (Advance Level) - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Network Layer And Transport Layer (Advance Level) - 1 extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which protocol use link state routing?

Solution:

Routing information protoco! uses distance vector protocol while open shortest path first is a link state routing.

QUESTION: 2

Which protocol use distance vector routing?

Solution:

Routing information protocol uses a distance vector protocol.

QUESTION: 3

Brouter

Solution:

Brouter is a device, which is combination of functionality of bridge and router. So, it works till network layer and is able to bridge those protocol that are not routable.

QUESTION: 4

Who can send ICMP error-reporting messages?

Solution:

Both router and destination host can send ICMP error-reporting message to inform the source host about any failure or error occurred in packet.

QUESTION: 5

Which of the following is false?

Solution:

Routers can act as bridges we can use routers to bridge devices to our wireless network.

QUESTION: 6

Which of the following is incorrect regarding the Internet Control Message Protocol (ICMP)?

Solution:

ICMP is error reporting protocol used when something unexpected occurs in routers, used to test connectivity while BOOTP is IP protocol network to automatically assigned an IP address to network devices from a configuration server.

QUESTION: 7

The parameter which gives the probability of the transport layer itself spontaneously terminating a connection due to internal problems is called

Solution:

Resilence is a probability of transport layer to terminate a connection due to internal problems.

QUESTION: 8

To prevent silly window syndrome created by a sender that is sending data at a very slow rate _______ can be used.

Solution:

Nagle's algo is used to prevent silly window syndrome created by a sender that send data at a very slow rate.

QUESTION: 9

The division of a message into segments, is a function of the

Solution:

Message comes from application layer divide into segments at transport layer

QUESTION: 10

A Go-Back-N ARQ uses a window of size 15. How many bits are needed to define the sequence number?

Solution:

Formula:
Window size (Go Back N) = 2n-1
Where n is bits needed
So, 15 = 2n-1
16 = 2n
So,   n = 4

QUESTION: 11

In ______ , data are sent or processed at a very inefficient rate, such as 1 byte at a time.

Solution:

Silly window syndrome problem can degrade TCP performance. This problem occurs when data are passed to the sending TCP entity in large blocks, but interactive application on the receiving side reads data T byte at a time.

QUESTION: 12

An ACK number of 1000 in TCP always means that

Solution:

Since sequence number of byte in any segment in TCP start from any number, so we cannot tell how many bytes successively received, on ACK number 1000.

QUESTION: 13

A TCP message consisting of 2100 bytes is passed to IP for delivery across two networks. The first network can carry a maximum payload of 1200 bytes per frame and the second network can carry a maximum payload of 400 bytes per frame, excluding network overhead. Assume that IP overhead per packet is 20 bytes. What is the total IP overhead in the second network for this transmission?

Solution:

In the question they have directly given the payload so 2100 will be divided into 1200 and 904 (900 is not a multiple of 8 so we have to pad 4 bits in order to make it a multiple of 8).
Now in second network payload is 400 B.
So 1200 bytes packet will be divided in 400,400, 400 with each having 20 B header, and 900 will be divided into 400,400 and 104 (4 bits padded) each having 20 B header.
So total overhead is 20 x 6 = 120 B.

QUESTION: 14

Which of the following type of ICMP messages need to be encapsulated into an IP datagram?

Solution:

Time exceeded; echo reply and multicasting ICMP messages needs to be encapsulated into if data gram to the sender side.

QUESTION: 15

Which protocol is exterior routing?

Solution:

Border Gateway protocol (BGP) is the current exterior gateway routing protocol (EGP).

Similar Content

Related tests