Network Layer And Transport Layer (Basic Level) - 1


10 Questions MCQ Test Question Bank for GATE Computer Science Engineering | Network Layer And Transport Layer (Basic Level) - 1


Description
This mock test of Network Layer And Transport Layer (Basic Level) - 1 for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Network Layer And Transport Layer (Basic Level) - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Network Layer And Transport Layer (Basic Level) - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Network Layer And Transport Layer (Basic Level) - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Network Layer And Transport Layer (Basic Level) - 1 extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The frame relay committed information rate represents

Solution:

Frame relay committed information rate represents minimum data rate on the network.

Here cumulative number of bits sent during the predefined period should not exceed Bc.

QUESTION: 2

How many bits internet address is assigned to each host on a TCP/IP internet which is used in all communication with the host?

Solution:

Internet address has 32 bits, which is assigned to each host for communication on network.

QUESTION: 3

How many digits of the network user Address are known as the DNIC (Data Network Identification Code)?

Solution:

As per the format, the first 4 digits of the international data number, the three digits that may represent the counter code one 1-digit network code i.e. the network digit.

QUESTION: 4

An example of a network layer is

Solution:

Internet protocol (IP-ARPA NET, X.25 packet level protocoi-ISO and source routing and domain naming-USENET are example of network layer.

QUESTION: 5

At which layer of the OSI model the router configuration problem reside

Solution:

Routers are the networking devices that operate on network layer. Hence at network layer, the router configuration problem reside.

QUESTION: 6

During normal IP packet forwarding by routers which of the following packet fields are updated?

Solution:

During forwarding of an IP packet by routers, the packet fields namely IP header source address and IP header destination address remains same whereas check own and TTL are updated.

QUESTION: 7

RIP is

Solution:

Routing Information Protocol (RIP) is a routing protocol based on the distance vector algorithm, In this each router periodically shares its knowledge about the entire network with its neighbours.

QUESTION: 8

Packets of the same session may be routed through different paths in​

Solution:

TCP and UDP both are transport layer protocol: Both provide end to end connectivity but not give guarantee to pass the packet with the same path.

QUESTION: 9

The main characteristic of routing algorithm is the following:

Solution:

Routing algorithm:
(i) Produce results in a stable manner in varying traffic conditions.
(ii) It is fair in selecting routes for communication.
(iii) The changes in the topology are well adjudged.

QUESTION: 10

Which of the following is not a service primitive?

Solution:

Connect listen and send are service primitive used in socket programming but not sound.

Similar Content

Related tests