Security And Application Layer (Basic Level) - 1


10 Questions MCQ Test Question Bank for GATE Computer Science Engineering | Security And Application Layer (Basic Level) - 1


Description
This mock test of Security And Application Layer (Basic Level) - 1 for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Security And Application Layer (Basic Level) - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Security And Application Layer (Basic Level) - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Security And Application Layer (Basic Level) - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Security And Application Layer (Basic Level) - 1 extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Working of the WAN generally involves

Solution:

WAN is used to connect LAN’s and other types of network, its working includes satellites, frame way and asynchronous transfer mode.

QUESTION: 2

DNS is used to locate the:

Solution:

Domain Name Servers (DNS) maintain a directory of domain names and translate them to IP addresses. This is vital because, although domain names are easy for people to remember, computers or machines, access websites based on IP addresses.

QUESTION: 3

Baud means the

Solution:

Baud rate is the number of signals units per second that are required to represents the bits transmitted during one second.

QUESTION: 4

Error control is a mandatory service of

Solution:

Protocol does not implement all the services but there are some mandatory services as in data link layer, error, control is mandatory service.

QUESTION: 5

Which layer of OSI model is responsible for compression and decompression of data?

Solution:

Presentation layer is OS! model is responsible for data compression and decompression of data.

QUESTION: 6

In CRC if the data unit is 100111001 and the divisor is 1011 then what is dividend at the receiver?

Solution:


So dividend at receiver end = 100111001011.

QUESTION: 7

At network layer protocol defined by TCP/IP is

Solution:

IP is a network layer protocol.

QUESTION: 8

The private key in public key encryption is used for

Solution:

The encryption afgorithm and public key are publicly announced. The decryption algorithm and private key are kept secret.

QUESTION: 9

Which one of the following statements is FALSE?

Solution:
  • Circuit switching has 3 phase: connection establishment, Data transfer and tear down, while packet switching has only one phase data transfer based on routing,
  • Circuit switching has less variation in packets than packet switching.
  • Circuit switching send packet in order, while packet switching send out of order, so reordering needs in packet switching.
  • In packet switching no resource reservation needed while circuit switching has resource reservation so packet switching leads to better utilization of resources i.e. bandwidth.
  • In circuit switching no packet processing needed at intermediate path routers while in packet switching needed. So, packet switching require more packet processing time than circuit switching.
QUESTION: 10

A sender is employing public key cryptography to send a secret message to a receiver. Which one of the following statements is TRUE?

Solution:


in public key cryptography if sender uses receiver’s public key for encryption then the decryption of message is possible only by using private key of receiver.
Hence 1st is true and remaining are false.
If sender encrypts using his receiver public key then no one except the receiver can decrypt it since only receiver knows his private key no one else.

Related tests