Test: Classification- 19


15 Questions MCQ Test UPSC CSAT: Logical Reasoning (LR) & Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 19


Description
This mock test of Test: Classification- 19 for UPSC helps you for every UPSC entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for UPSC Test: Classification- 19 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 19 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. UPSC students definitely take this Test: Classification- 19 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 19 extra questions, long questions & short questions for UPSC on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Tonne are units to measure volume of liquids.

QUESTION: 2

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Acharya Kripalani are Bharat Ratna awardees.

QUESTION: 3

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Narmada are rivers which flow into the Bay of Bengal, while Narmada flows into the Arabian Sea.

QUESTION: 4

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Wool are products obtained from insects, while wool is obtained from sheep.

QUESTION: 5

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Cloud are different forms of precipitation.

QUESTION: 6

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Electricity are means of communication.

QUESTION: 7

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Pune are capitals of states of India.

QUESTION: 8

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Wife are elderly people.

QUESTION: 9

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Suez are rivers, while Suez is a canal.

QUESTION: 10

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Ecology provide evidences of history.

QUESTION: 11

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Geography are branches of science.

QUESTION: 12

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Billiards are outdoor games.

QUESTION: 13

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Spear are items of sport, while spear is a weapon.

QUESTION: 14

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Lake contain moving water.

QUESTION: 15

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Roof are dwelling places of different animals.

Related tests