Test: Classification- 8


25 Questions MCQ Test UPSC CSAT: Logical Reasoning (LR) & Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 8


Description
This mock test of Test: Classification- 8 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for CAT Test: Classification- 8 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 8 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Classification- 8 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 8 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Lizard are insects, while lizard is a reptile.

QUESTION: 2

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Small pox are diseases caused by bacteria, while small pox is caused by virus.

QUESTION: 3

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Plastic are biodegradable materials.

QUESTION: 4

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Siachen are lakes, while Siachen is a glacier.

QUESTION: 5

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Nose are parts which exist in pairs in human body.

QUESTION: 6

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Nitrogen are used as fertilizers.

QUESTION: 7

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Monsoon are forms of precipitation.

QUESTION: 8

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are resorted to by one to acquire knowledge.

QUESTION: 9

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Eczema are eye infections, while eczema is a skin infection.

QUESTION: 10

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Medulla are parts of the eye, while medulla is a part of the brain.

QUESTION: 11

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Dog are wild animals.

QUESTION: 12

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Urdu are Indo-Aryan languages.

QUESTION: 13

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Scorpion live in water.

QUESTION: 14

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Paper weight are items of furniture.

QUESTION: 15

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are different forms of exercising.

QUESTION: 16

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Tendons are parts of skeletal system, while tendons form part of muscular system.

QUESTION: 17

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Banana have seeds.

QUESTION: 18

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Bunker are terms associated with hockey, while bunker is associated with polo.

QUESTION: 19

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Colt are names of places where animals stay.

QUESTION: 20

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

.A11 except Chanakya were ancient kings.

QUESTION: 21

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Thump are the sounds of animals.

QUESTION: 22

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Uttar Pradesh have sea coast.

QUESTION: 23

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Blacksmith are tools.

QUESTION: 24

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Love are gestures of endearment.

QUESTION: 25

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Iodine are gases, while iodine is a liquid.

Related tests