Test: Frames, Forms & CSS - 1


15 Questions MCQ Test Computer Application: Class 10 | Test: Frames, Forms & CSS - 1


Description
This mock test of Test: Frames, Forms & CSS - 1 for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Frames, Forms & CSS - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Frames, Forms & CSS - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Frames, Forms & CSS - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Frames, Forms & CSS - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

CSS stands for -

Solution:

CSS stands for Cascading Style Sheet. CSS is used to design HTML tags. CSS is a widely used language on the web. HTML, CSS and JavaScript are used for web designing. It helps the web designers to apply style on HTML tags.

QUESTION: 2

Which of the following is not a type of attribute for input tag?

Solution:

Day is not defined in the pre-defined attribute list of input tag. Week attribute defines week and year when used as attribute in input tag. Month specifies month and year when it is accessed in input tag. The time attribute displays current time in html.

QUESTION: 3

he new __________ element is supposed to represent some form of extra details, such as a tooltip or revealed region that may be shown to a user.

Solution:

A scalar measurement within a range or fractional value is defined by meter tag. A list/menu of coommands is displayed by menu tag in html. The details tag specifies additional details that the user can view or hide on demand. The details tag can be used to create an interactive widget that the user can open and close. Any sort of content can be put inside the <details> tag. Progress of a task is done by progress element.

QUESTION: 4

Which of the following is the correct syntax for referring the external style sheet?

Solution:

The external style sheet is generally used when you want to make changes on multiple pages. It uses the <link> tag on every pages and the <link> tag should be put inside the head section.

QUESTION: 5

The __________ element may contain not just links but also other interactive items, including the newly introduced command element.

Solution:

A scalar measurement within a range or fractional value is defined by meter tag. The menu tag defines a list/menu of commands. The menu tag is used for context menus, toolbars and for listing form controls and commands. The details tag specifies additional details that the user can view or hide on demand. The details tag can be used to create an interactive widget that the user can open and close. Any sort of content can be put inside the <details> tag. Progress of a task is done by progress element.

QUESTION: 6

The property in CSS used to change the background color of an element is -

Solution:

The background-color property is used to specify the background color of an element. The background of an element covers the total size, including the padding and border and excluding margin.

QUESTION: 7

The ___ tag and ___ attribute are used to force all links in a page to load in a particular frame. 

Solution:

Use the base tag and target attribute to force all the links on a page to load in a particular frame.

QUESTION: 8

The __________ attribute effectively renders the iframe as an inline include, which allows the parent document’s CSS to affect the contents of the iframe.

Solution:

Embed attribute attach external content at a specified point in document. The seamless attribute is a boolean attribute. When present, it specifies that the iframe should look like it is a part of the containing document (no borders or scrollbars). Allow-forms re-enables from submission. Scripts are re-enabled by allow-scripts.

QUESTION: 9

The property in CSS used to change the text color of an element is -

Solution:

The color property in CSS is used to set the color of HTML elements. Typically, this property is used to set the font color of an element. In CSS, we use color values for specifying the color. We can also use this property for the border-color and other decorative effects.

QUESTION: 10

Which of the following allows the sandboxed iframe to run scripts from the same domain?

Solution:

Scripts are re-enabled by allow-scripts. The sandbox attribute enables an extra set of restrictions for the content in the iframe. Allow-forms re-enables from submission. Allow-same-origin allows iframe content to be treated as being from the same origin. API’s are re-enable by allow-pointer-lock.

QUESTION: 11

The CSS property used to control the element's font-size is -

Solution:

The font-size property in CSS is used to specify the height and size of the font. It affects the size of the text of an element. Its default value is medium and can be applied to every element.

QUESTION: 12

__________ allows the iframe to pull in content from elsewhere in the same domain.

Solution:

Scripts are re-enabled by allow-scripts. Allow-forms re-enables from submission. Allow-same-origin allows iframe content to be treated as being from the same origin. API’s are re-enable by allow-pointer-lock.

QUESTION: 13

Which attribute of the frameset tag creates two horizontal frames?

Solution:

To create two horizontal frames, use rows = "10%, 90%". You can specify the height of each row in the same way as explained above for columns. This attribute specifies the width of the border of each frame in pixels.

QUESTION: 14

Which of the following is not a HTML5 added form element?

Solution:

<datalist>, <keygen> and <output> are HTML5 added form element. Element <password> is not a HTML5 added form element. Password is an attribute used in input type in HTML.

QUESTION: 15

The HTML attribute used to define the inline styles is -

Solution:

If you want to use inline CSS, you should use the style attribute to the relevant tag. The inline CSS is also a method to insert style sheets in HTML document. This method mitigates some advantages of style sheets so it is advised to use this method sparingly.

Related tests