Test: Frames, Forms & CSS - 2


20 Questions MCQ Test Computer Application: Class 10 | Test: Frames, Forms & CSS - 2


Description
This mock test of Test: Frames, Forms & CSS - 2 for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Frames, Forms & CSS - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Frames, Forms & CSS - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Frames, Forms & CSS - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Frames, Forms & CSS - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which element specifies a list of pre-defined options for an input element?

Solution:

The datalist tag is used to provide an “autocomplete” feature on input elements. Users will see a drop-down list of pre-defined options as they input data. Password defines password field in HTML. It is attribute for input-type. The <keygen> element references from data after form has submitted. Result of calculation (script) is represented by output tag.

QUESTION: 2

The HTML attribute used to define the internal stylesheet is -

Solution:

The internal style sheet is used to add a unique style for a single document. It is defined in <head> section of the HTML page inside the <style> tag.

QUESTION: 3

Which of the following CSS property is used to set the background image of an element?

Solution:

The background-image property is used to set an image as a background of an element. By default the image covers the entire element.

QUESTION: 4

A group of frames is called as ___

Solution:

A collection of frames in the browser window is known as a frameset. The window is divided into frames in a similar way the tables are organized: into rows and columns.

QUESTION: 5

Which of the following defines a group of related options in a drop-down list?

Solution:

HTML form element is used in its <form> tag having its own structure which is used by users for various tasks. If you have a long list of options, groups of related options are easier to handle for a user. Result of calculation (script) is represented by output tag. A drop down list of items is defined by <option> tag in HTML.

QUESTION: 6

What is the default type of ‘type’ attribute of <input> element?

Solution:

Text input type defines single line text field. Type is the attribute that displays type of <input> elements. Its default type is text. It is supported by most of the browsers like Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera. Syntax is: <form action=”jump.php”> Name:<input type=”text” name=”name”> </form> A password field is defined by password input.

QUESTION: 7

Which of the following is the correct syntax to make the background-color of all paragraph elements to yellow?

Solution:

The background-color property in CSS is used to change the background color of an element. The correct syntax to make the background color of all paragraph elements to yellow is: p {background-color : yellow;}.

QUESTION: 8

Which of the following is the correct syntax to display the hyperlinks without any underline?

Solution:

The text-decoration property in CSS is used to decorate the content of the text. It adds lines under, above, and through the text. It sets the appearance of decorative lines on text. The correct syntax to display the hyperlinks without any underline is: a {text-decoration : none;}.

QUESTION: 9

The __________ attribute indicates the number of columns in a frameset.

Solution:

The number of attribute values determines how many rows or columns of frames Netscape will display in the document window. You express each value in the rows or cols attribute in one of three ways: as an absolute number of pixels, a percentage of the total width or height of the frameset, or.

QUESTION: 10

Which of the following is a new input attribute introduce by HTML5?

Solution:

HTML4 has attributes with <input> elements like radio buttons, Checkbox controls, submit buttons, text input etc.
HTML5 has introduced new attributes like date, color, month, time, week, datetime-local, email, number, range, tel, url, search etc.

QUESTION: 11

Which of the following property is used as the shorthand property for the padding properties?

Solution:

CSS padding property is used to define the space between the element content and the element border. Top, bottom, left and right padding can be changed independently using separate properties. By using the shorthand padding property we can also change all padding properties at once.

QUESTION: 12

The CSS property used to make the text bold is -

Solution:

The font-weight property is used for setting the thickness and boldness of the font. It is used to define the weight of the text. The available weight depends on the font-family, which is used by the browser.

QUESTION: 13

The __________ attribute indicates the number of rows in a frameset.

Solution:

Rows attribute: specifies the number of rows (horizontal frames) and height of each frame. You can specify the height of each frames exactly as explained above for vertical frames. Border attribute: This attribute specifies the width of the border for each frame in pixel.

QUESTION: 14

How does the color attribute work?

Solution:

color is the attribute of <input> element introduce by HTML5. It defines the color picker i.e we can select a color of our choice from the color picker. Syntax is Select the color that you want: <input type=”color” name=”favorite color”>

QUESTION: 15

Are the negative values allowed in padding property?

Solution:

The negative values are not allowed when using the padding property.

QUESTION: 16

Which tag is not included in a frameset page?

Solution:

The body tag is not included in a frameset page.

QUESTION: 17

Which of the following property is used as the shorthand property of margin properties?

Solution:

CSS Margin property is used to define the space around elements. The Top, bottom, left and right margin can be changed independently using separate properties. By using the shorthand margin property we can change all margin properties at once.

QUESTION: 18

Which attribute is used for activation of JavaScript?

Solution:

Input type button is used for the activation of JavaScript on the clicking of the button. Its syntax is <input type=”button” value=”click” onclick=”source()”>. This will display a button named click and when we click that button JavaScript function source() will be invoked.

QUESTION: 19

The __________ attribute lets you turn off scrolling in a frame.

Solution:

The HTML <framescrolling attribute is used to specify that whether the scrollbar will be displayed or not in the <frame> element.

QUESTION: 20

week attribute defines ____________

Solution:

week input type defines a week and year. It does not define the time zone. Syntax is <form action=”ghu.php”> week: <input type=”week” name=”week and year”> <input type=”submit”> </form>, this gives a selection box and display a calendar like chart from where we can select a week and the year as well.

Related tests