Test: HTML Advanced - Tables, Lists & Links - 2


20 Questions MCQ Test Computer Application: Class 10 | Test: HTML Advanced - Tables, Lists & Links - 2


Description
This mock test of Test: HTML Advanced - Tables, Lists & Links - 2 for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: HTML Advanced - Tables, Lists & Links - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: HTML Advanced - Tables, Lists & Links - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: HTML Advanced - Tables, Lists & Links - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: HTML Advanced - Tables, Lists & Links - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which element is restricted to inline content?

Solution:

<dt> element is restricted to inline content. In creation of a definition list the term is given by <dt> element. <dd> element contains block-level content. The description is given by <dd> element. <dl> is also used for marking up the dialogues.

QUESTION: 2

Which of the following is not the parameter for email link?

Solution:

There are various parameters used for email links like mailto, bcc, body, cc, subject, ‘&’, ‘?’. mailto: is used for e-mail recipient address, bcc is for blind carbon copy mail address, cc is for carbon copy e-mail address, subject is for the subject of the e-mail, ‘?’ is first parameters delimiter.

QUESTION: 3

For adding caption to the table we use ____________

Solution:

For adding caption to the table we use <caption> tag. It should be used just below the <table> tag.

<thead> tag contains the group of header. <tr> is used to indicate start of every row i.e. it stands for table row. The header information is present in <th> tag.

QUESTION: 4

Which element was designed for creating multicolumn directory lists?

Solution:

For the creation of multicolumn directory lists dir element was designed. For designing a single column menu list menu element was designed. They have the same structure as ul. It is just a different rendering. In practice, it works exactly as a ul list. <ol> represents a ordered list where as <ul> is unordered list. List of commands is defined by <menu> tag.

QUESTION: 5

Which one of the following is used for space character?

Solution:

%50 represent a capital letter P. %60 specifies “`” symbol. %20 represents space character.

QUESTION: 6

border-spacing is given in _____________

Solution:

border-spacing and border-collapse are the two properties by which one can set the border and its styling in a table. We give its value in pixels.
Example: table { border-collapse: collapse; border-spacing: 14px } th, td{ border: 12 px solid red; padding: 20px 13px; }

QUESTION: 7

The content property does not include __________

Solution:

The content property includes Strings, URIs, Normal, None, Image, Counter and many more. When we are using these characters it is essential to encode them as their escaped HEX equivalents. These characters will work i.e. will only be visible in Mozilla/Netscape or in Opera.

QUESTION: 8

What will add line break in the body of mail?

Solution:

%20 represents space character. A data link escape is shown by %10. %0D%0A will add a newline in the text of the body.

QUESTION: 9

Borders can’t be applied on ________________

Solution:

Borders can’t be applied on <tr> elements. It can’t be applied on table structural elements. For setting borders with <tr> element, border-collapse property should be set to collapse.

QUESTION: 10

Which character is used to differentiating between choices to list items?

Solution:

‘|’, a pipe character is used to differentiate between choices. It is a separating character. It can be emulated by adding borders to list items. E.g. #pipe ul li.first {margin-left: 0; list-style: none; margin-left: none; display: inline; }. Here we have added class=”first” so that it does not end up with a border on the left side.

QUESTION: 11

Which attribute defines numbers of columns in a group?

Solution:

span=number[CN] attribute’s value must be an integer and greater than 0. It specifies the number of columns in a group. When span attribute is not in use, colgroup defines a single column group containing one column. width=multi-length[CN] specifies default width of for every column. scope=scope-name[CN] specifies set of data cells for which going header cell gives header information. The headers=idrefs[CN] provides list of header cells that gives header information.

QUESTION: 12

Which of the following is not true regarding to counter?

Solution:

There are two functions for specifying counters, ‘counter()’ or ‘counter()’. First one has two forms ‘counter(name,style)’ and ‘counter(name)’. The second one also has two forms ‘counter(name,string,style)’ and ‘counter(name,string)’.

QUESTION: 13

Which of the following does not specify a column width?

Solution:

We can specify column width in three ways i.e. Percentage, Fixed, Proportional. Fixed width is given in pixels. Percentage specification is the percentage of horizontal space availability in the table. The proportional specification is the portions of fixed horizontal space required for the table.

QUESTION: 14

Which property specifies the distance between nearest border edges of marker box and prinicipal box?

Solution:

We can create markers by setting ‘display’ property. It specifies the distance between nearest border edges of marker box and the principal box associated with it. It can be user specified i.e. <length> or can be chosen by ‘auto’. Length can be negative also. Counter increment increments counter by value 1. list- style specifies it’s three types: 1)life-style-image 2)life-style-position 3)life-style-type. The list-style-image defines an image to be used as list item’s marker. It is stated as life-style-type.

QUESTION: 15

Scope attribute can’t have the value __________

Solution:

scope attribute defines a set of data cell. It is used in place of headers. This attribute can have one of the value among rowgroup, row, colgroup, col, rowgroup, and colgroup provides information of header cell of the corresponding row and column groups.

QUESTION: 16

Which of the following is not the value for frame attribute?

Solution:

Frame attribute gives information about which sides of the frame surrounding that table will be visible. The values that this attribute can take are lhs, rhs, box, border, vsides, hsides, below, above, void.

QUESTION: 17

valign attribute does not take the value __________________

Solution:

valign attribute is for specifying the vertical position of the data in a cell. It can take the values middle, top, baseline, bottom, Top is for the top of the cell’s data, middle is for the centered data, bottom is for the bottom of the cell, first text line occurs on the baseline which is common to all the cells.

QUESTION: 18

Which of the following is not the value for rules attribute?

Solution:

The rules which will appear between cells of the table is specified by this attribute. It can take the values groups, none, rows, all and cols. None is the default value, rows are for appearance between rows only and cols is for columns only.

QUESTION: 19

 Which of the following is not the value for align attribute?

Solution:

align attribute is the alignment of data and for justification of text in the cell. It can take the values left, right, justify, center, char. Justify is for double justifying the text, char is for aligning text around a particular character.

QUESTION: 20

Which HTML tag is used to define a table?

Solution:

Contents written between <table> and <table> are organised in the form of table with the help of <tr>,<th> or <td> tags.

Related tests