Test: Internet Protocol - 2


20 Questions MCQ Test Computer Application: Class 10 | Test: Internet Protocol - 2


Description
This mock test of Test: Internet Protocol - 2 for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Internet Protocol - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Internet Protocol - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Internet Protocol - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Internet Protocol - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

FTP server _____________

Solution:

FTP server maintains state information of every control connection to keep track of the active and inactive connections in the session. This helps the server decide which connection to terminate, in case the connection is inactive for too long.

QUESTION: 2

If the value in protocol field is 17, the transport layer protocol used is _____________

Solution:

The protocol field enables the demultiplexing feature so that the IP protocol can be used to carry payloads of more than one protocol type. Its most used values are 17 and 6 for UDP and TCP respectively. ICMP and IGMP are network layer protocols.

QUESTION: 3

SSH uses ___________ to authenticate the remote computer.

Solution:

Public encryption key is slower but more flexible. Every cryptographic security system requires a private key for private access and a public key for location.

QUESTION: 4

The data field cannot carry which of the following?

Solution:

Data field usually has transport layer segments, but it can also carry ICMP messages. SMTP is an application layer protocol. First it must go through the transport layer to be converted into TCP segments and then it can be inserted into IP packets.

QUESTION: 5

Identify the incorrect statement regarding FTP.

Solution:

FTP is out-of-band because the data connection is done separately through port 20 and control connection is done separately through port 21.

QUESTION: 6

Find the FTP reply whose message is wrongly matched.

Solution:

The correct response code for the message “Can’t open data connection” is 425. Response code 452 is sent usually when the connection is suddenly closed.

QUESTION: 7

 Which of these is not applicable for IP protocol?

Solution:

IP does not provide reliable delivery service for the data. It’s dependent upon the transport layer protocols like TCP to offer reliability.

QUESTION: 8

Protocol is a set of

Solution:

Protocol is a set of procedures and formats that entities use to communicate information.

QUESTION: 9

The password is sent to the server using ________ command

Solution:

The PASS command, preceded by the username, completes the user’s identification for access control in an FTP session. Without the valid password, the user won’t be able to initiate the FTP connection.

QUESTION: 10

Which of the following is false with respect to TCP?

Solution:

TCP is a transport layer protocol that provides reliable and ordered delivery of a stream of bytes between hosts communicating via an IP network.

QUESTION: 11

In TCP, sending and receiving data is done as _______

Solution:

TCP provides stream oriented delivery between hosts communicating via an IP network and there are no message boundaries. TCP can concatenate data from a number of send () commands into one stream of data and still transmit it reliably.

QUESTION: 12

The term that is used to place packet in its route to its destination is called __________

Solution:

Forwarding is done by the nodes in the path from source to destination, that are not the intended destination for the packet in order to pass the packet to the next node in the path. The destination machine does not forward the packet to any other node.

QUESTION: 13

TCP process may not write and read data at the same speed. So we need __________ for storage.

Solution:

A TCP receiver has a receive buffer that is used to store the unprocessed incoming packets in case the sender is sending packets faster than the processing rate of the received packets.

QUESTION: 14

A second technique to reduce routing table and simplify searching process is called _________

Solution:

In the network specific forwarding method, there is only one record, the destination of the packet, in the routing table and not the other hosts of the network. The other two forwarding methods are the default method and the next-hop method.

QUESTION: 15

The time required to transmit frame depends on

Solution:

The time to transmit frame is given by the ratio of frame size and channel capacity.

QUESTION: 16

Which uses TCP?

Solution:

Some of the protocols using TCP are http, telnet, file transfer protocol, simple mail transfer protocol etc.

QUESTION: 17

Which tells about low level transmission and framing?

Solution:

G series tells about level transmission, modulation and framing.

QUESTION: 18

The size of an IP address in IPv6 is _________

Solution:

An IPv6 address is 128 bits long. Therefore, 2128 i.e. 340 undecillion addresses are possible in IPv6. IPv4 has only 4 billion possible addresses and IPv6 would be a brilliant alternative in case IPv4 runs out of possible new addresses.

QUESTION: 19

In the IPv6 header, the traffic class field is similar to which field in the IPv4 header?

Solution:

The traffic class field is used to specify the priority of the IP packet which is a similar functionality to the Type of Service field in the IPv4 header. It’s an 8-bit field and its values are not defined in the RFC 2460.

QUESTION: 20

Teredo is an automatic tunneling technique. In each client the obfuscated IPv4 address is represented by bits ______

Solution:

Teredo is a technique through which gives the possibility for full IPv6 network connectivity to IPv6 capable hosts which are currently on an IPv4 network. Bits 96 to 127 in the datagram represents obfuscated 1Pv4 address of the IPv4 network.

Related tests